avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 312 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Consecinte neplata rate credit ipotecar pentru imobil ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Consecinte neplata rate credit ipotecar pentru imobil nefinalizat

Buna ziua,
Am luat in 2008 un credit ipotecar de la BCR (care are ipoteca de rang 1 pe apartament),dar constructia blocului de apartamente s-a oprit in faza de stalpi de rezistenta si proiectul a intrat in faliment. Din pacate de 8 ani platim rate fara sa avem nimic ceea ce este frustrant. Ce se poate intampla daca nu le mai platim?

Numai bine
Ultima modificare: Luni, 25 Ianuarie 2016
tobilica, utilizator
Cel mai recent răspuns: IMicro Bucuresti , Consilier juridic 17:12, 12 Februarie 2016
Daca nu mai platiti, banca trebuie sa se inscrie la masa credala si sa execute stalpii de rezistenta,intr-adevar, foarte frustrant, presupun ca v-ati inscris si dvs.la masa credala cu contractul respectiv.
Atat BCR (firma care a construit a luat credit si de la BCR si a luat bani si de la noi- inselaciune dubla) cat si noi suntem inscrisi (suntem ultimii la masa credala),dar nu au ce sa recupereze pentru ca firma care a construit era un SRL si conturile ei sunt goale. Ma intereseaza ce poate banca sa ne faca noua daca nu mai platim ratele? Legea darii in plata care urmeaza sa apara ne poate ajuta sa scapam de birul acesta?
E foarte interesant cum banca a dat credit ipotecar si a inscris o ipoteca pentru ceva ce nu exista.....

Mi se pare incredibil.....
@tobilica: alt colateral ( garantie ) ati mai dat bancii in afara de ipoteticul apartament ( care n-a mai fost sa fie ) ? ... ex. venituri salariale, alte venituri pe care se pot pune popriri ?
Din păcate nu cred ca aveți ce sa faceți. Contractul de credit este intre dvs și banca și reprezinta titlu executoriu. Faptul ca garanția pe care o avea banca s-a perimat este o problema a băncii în sensul ca, în cazul în care nu mai plătiți creditul, nu-și vor recupera banii integral, însă asta nu oprește banca sa va execute alte proprietăți, conturi și chiar poprire pe salariu pana la recuperarea diferenței. Dvs ar trebui sa chemați în instanta firma constructoare și sa solicitați returnarea banilor pe care i-ați plătit. Și aici trebuie văzut dacă firma mai are activitate, este în insolventa, dacă mai are active, cat are capitalul social, etc.

Referitor la legea dării în plata a garantiei, chiar dacă va fi adoptata, ma îndoiesc ca se va aplica retroactiv. Nu am pregătire juridica însă cred ca se va aplica pentru creditele contractate ulterior datei intrării în vigoare a legii. Poate va răspunde o persoana mai avizata
Ultima modificare: Marți, 26 Ianuarie 2016
DanRo, utilizator

Alte discuții în legătură

Executare silita pt.credit negarantat alexia2004 alexia2004 Buna seara, ziceti mey si mie, cum e treaba cu executarea asta silita: daca am un credit garantat cu ipoteca, pe un imobil a carei valoare (actuala) este mai ... (vezi toată discuția)
Credit ipotecar pompiliairina pompiliairina Am conractat un credit cu ipoteca in suma de 54200 chf. Nu am mai platit rata de 2 luni. Daca nu platesc , cei de la banca au spus ca ma vor executa silit. Ce ... (vezi toată discuția)
Credit ipotecar medalex medalex Ce se intampla in situatia in care o firma intra in procedura de reorganizare si are un credit ipotecat cu apartamentul administratorului? Poate banca sa vanda ... (vezi toată discuția)