avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1488 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Credit ipotecar
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Credit ipotecar

Ce se intampla in situatia in care o firma intra in procedura de reorganizare si are un credit ipotecat cu apartamentul administratorului? Poate banca sa vanda apartamentul sau este obligata sa se inscrie la masa credala. Mentionez ca nu au fost restante la acest credit.
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 11:52, 22 Octombrie 2012
Daca banca va declara scadenta anticipata a creditului, poate trece la executarea silita a apartamentului. va face asta doar daca nu se confirma un plan de reorganizare. Garantul ipotecar poate plati rata creditului, ca sa isi salveze apartamentul.
Banca va fi notificata de administratorul judiciar si se va inscrie la masa credala ca si creditor garantat. Nu poate vinde apartamentul.

Va multumesc pentru raspuns
Nu este adevarat ceea ce spune dl Huzum. banca POATE cere executarea silita a apartamentului, daca are un motiv sa declare scadenta anticipata. De ex daca nu se mai platesc ratele din credit. Doar daca se aproba un plan de reorganizare, banca ar fi in imposibilitate de a continua/declansa executarea silita a tertilor garanti.
Daca este un contract de credit incheiat dupa intrarea in vigoare a noului cod civil, simpla declansare a insolvetei reprezinta un motiv de decadere din beneficiul termenului si banca poate trece la executarea silita a creditului.
Dar nu este problema neplatii ratelor aferente creditului, @medalex mentioneaza ca are ratele platite, deci motiv pentru declararea scadentei anticipate nu ar avea banca.

Alte discuții în legătură

Creditor banca la firma in insolventa helmuth helmuth buna ziua firma mea este in insolventa cu plan de reorganizare respectat in intregime pana la momentul actual .Printre creditori banca i ... (vezi toată discuția)
Insolventa micucatalin micucatalin buna seara am o intrbare la care va multumesc mult daca imi raspundeti.Ca si persoana fizica am ipotecat un imobil pentru o societate comerciala la care sunt ... (vezi toată discuția)
Insolventa cu reorganizare aiud98 aiud98 As dori si eu raspuns la urmatoarea intrebare: Am o firma care din data de 24.02.2010 a intrat in insolventa (la cerere) cu reorganizare.S-a ajuns pina in ... (vezi toată discuția)