Buna seara,
ziceti mey si mie, cum e treaba cu executarea asta silita: daca am un credit garantat cu ipoteca, pe un imobil a carei valoare (actuala) este mai mica decat insasi creditul luat; poate alta banca- la care am un credit negarantat- sa ceara executarea silita?..eu ce pot face? in situatia in care, daca se cere executarea silita, nu s-ar acoperi nici macar creditul pt.care am constituit garantia.., iar cealalta banca nu ar putea profita cu nimic?:sorry: help#-o
banca va cere executarea silita, dar bunul executat nu va fi acel imobil. ori se vor vinde la licitatie alte bunuri ale dvs , ori va pun poprire pe salariu.
MUltumesc pentru raspunsurile date, si scuze pentru exprimarea cam ambigua..
Se subintelege, ca la creditul cu ipoteca am platit cat de cat ratele, dar la celelalte nu am mai reusit..si am porire pe conturi, facuta de administratia financiara. Soarta..:((
Banca unde ati contractat creditul negarantat poate executa orice bunuri mobile sau imobile pe care le detineti in proprietate, inclusiv acel bun imobil deja ipotecat. Va incepe cu emiterea unor somatii de plata care vor fi notate in cartea funciara in care este intabulat respectivul imobil, iar daca nu platiti datoria se va proceda la vanzarea la licitatie a bunului. Mai departe, este raspunderea executorului bancar sa ceara de la OCPI un extras de carte funciara pentru informare pentru a vedea situatia juridica a imobilului si pentru a chema la masa credala toti creditorii (inclusiv banca ce are un drept de ipoteca inscris in cartea funciara).
Totusi, procedura este destul de anevoioasa si, personal, nu cred ca se va ajunge atat de departe..., dar asta nu inseamna ca nu trebuie sa platiti ratele restante.
Si da, daca se va ajunge la vanzarea la licitatie publica a imobilului si creditorii nu se vor indestula, va urma executarea silita a altor bunuri detinute in proprietate de dvs., pana la poprire si tot asa..., tot asa..., pana se va acope intreaga datorie... :((
Multumesc frumos pentru raspuns, swaiwa2003, si tuturor..ideea este sa taraganez macar pana la sfarsitul anului, chestia cu executarea..pana voi putea sa platesc din restante; culmea e, ca eu chiar vreau sa platesc#-o
Cu toate astea, incaz de executare, nu se acopera nici macar datoria catre creditorul ipotecar, asa ca cealalta banca..cere executarea cam degeaba/ complicat rau, cu datoriile astea..:sorry: