avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1340 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... linie de credit+faliment
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

linie de credit+faliment

Buna seara,am o SC care astazi a intrat in faliment prin procedura simplificata.Acum societatea de lichidatori o sa evalueze ,apoi va scoate la vanzare bunurile SC.Va rog frumos sa imi spune-ti ce se intampla cu linia de credit ,dupa ce banca va afla ca SC este in faliment?Ar trebui sa le spun chiar eu sau or sa ma execute imediat? ::( sau ma executa dupa finalizarea valorificarii bunurilor?Tata e fidejusor ...AJUTOR !!!
Cel mai recent răspuns: mirella99 , utilizator 15:50, 4 Octombrie 2009
Din punct de vedere juridic sunt doua probleme distincte :
1. Banca la care aveti linia de credit nu va mai poate executa daca a fost deschisa procedura de faliment. Daca banca va fi notificata sau va afla, din Buletinul insolventei, despre deschiderea acestei proceduri (notificarea expresa a lichidatorului nu mai este obligatorie) atunci aceasta va declara scadenta toata linia de credit ramasa de rambursat si se va inscrie cu valoarea acesteia plus dobanzile calculate la zi, la masa credala, la fel ca si ceilalti creditori ai firmei dvs. Sumele rezultate din vanzarea bunurilor ce apartin societatii, vor fi distribuite conform legii si ordinii de prioritate a creditorilor inscrisi la masa credala.
2. Referitor la calitatea de fidejusor a tatalui dvs. trebuie retinut ca prin asumarea acestei calitati, el a garantat practic obligatia dvs. cu bunurile sale personale, situatie in care banca poate incepe procedura de executare silita, impotriva lui, dupa investirea contractelor (de credit si de garantie) cu formula executorie. Aceasta masura presupune clar identificarea si fructificarea prin executare silita a bunurilor personale ale tatalui dvs. sumele rezultate din vanzarea acestora fiind insusite de banca in contul datoriei firmei pentru care el a garantat.
Daca acest lucru se va intampla, va trebui sa aveti in vedere o eventuala contestatie privind creanta declarata de banca, care in mod legal in acest caz al falimentului, va trebui declarata si inregistrata de catre lichidatori, sub conditie.
Va multumesc din suflet pt. ajutor:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Garantul fidejusor si insolventa florindbro florindbro Poate sa ma ajute cineva in urmatoarea problema: am contractat o linie de credit la o banca pentru firma la care sunt administrator si am garantat imprumutul ... (vezi toată discuția)
Executare fidejusor TudorHR TudorHR Buna ziua, Am contractat un credit pe firma (SRL) si am girat cu un bun care este in patrimoniul personal (pe persoana fizica), la acest credit am semnat si ... (vezi toată discuția)
Executare silita acirolf acirolf Am detinut calitatea de asociat si administrator impreuna cu alte 4 persoane intr-o firma care a intrat in insolventa si ulterior in faliment(2010).Firma a ... (vezi toată discuția)