avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale SRL
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

SRL

Sunt actionar unic al unui SRL, care are activitatea suspendata de trei ani.
Momentan iau somaj. Intrebarea mea este urmatoarea.
Cum imi pot pastra somajul, si sa redeschid si activ. societatii?
Am inteles ca daca aduc un actionar in firma este posibil...sa deschid pe numele lui????
Cel mai recent răspuns: ramonaalina , utilizator 21:57, 25 Iulie 2011
Reluarea activitatii societatii nu atrage neaparat incetarea somajului. Puteti ramane in somaj daca exista o alta persoana care sa fie angajat al societatii, deoarece un SRL trebuie sa aiba minim un salariat. Dupa ce reluati activitatea societatii, puteti introduce un al doilea asociat in firma, cesionandu-i o parte din partile dvs. sociale care sa angajeze o persoana in cadrul societatii. Poate deveni salariat chiar si acest al doilea asociat pe o functie care sa corespunda profilului de activitate al firmei, sau poate fi numit si administrator al societatii si in aceasta calitate sa isi faca si contract de munca.
- puteti ramane unic asociat, puteti sa luati si somajul. Problema se pune in momentul in care societatea - chiar fara angajati poate sa aiba profit( ati inchiriat o hala si societatea traieste si face profit din acea chirie)..... iar dvs veti lua dividente. Aici e problema cu somajul.

Ca in alta ordine de idei doriti sa va luati un asociat sau chiar sa aveti angajat/i asta nu are legatura si nici nu sunt conditii pentru a reactiva societatea.

Succes!
Va multumesc.
Deci pot sa incep activitatea si sa imi pastrez si somajul, in conditiile mentionate de dvs.?
puteti deschide firma fara sa renuntati la somaj
nu are nici o legatura actionarul nou cu deschiderea firmei
Puteti ramane in somaj daca exista o alta persoana care sa fie angajat al societatii, deoarece un SRL trebuie sa aiba minim un salariat.
Aceasta o fi o chestie de noutate ca eu nu am auzit de asa ceva...?

Alte discuții în legătură

Gravida cu firma,fara plata asigurarilor in ultimii ani Pavelnina Pavelnina Cum trebuie sa procedeze o gravida care are o firma cu venituri mici,sub salariul minim brut ,fara asigurari medicale platite in ultimii ani,dar care are sotul ... (vezi toată discuția)
Declarare microintreprindere icsys icsys Cum spuneam si in alt topic, doresc sa imi deschid un SRL in care sunt unic asociat, pe care sa il declar microintreprindere. Una din conditii este sa am ... (vezi toată discuția)
Srl actionar la un s.a. - conditii cornel_t12 cornel_t12 Un SRL cu un asociat unic persoana fizica, poate fi actionar (eventual majoritar) la un S.A. ? Impreuna cu alte persoane juridice si fizice? Cum pot cumpara ... (vezi toată discuția)