avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 970 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale SRL actionar la un S.A. - conditii
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

SRL actionar la un S.A. - conditii

Un SRL cu un asociat unic persoana fizica, poate fi actionar (eventual majoritar) la un S.A. ? Impreuna cu alte persoane juridice si fizice?
Cum pot cumpara actiuni de la bursa de pe un SRL? Am voie sa repartizez profitul astfel? sau sa imprumut societatea cu bani pentru o asemenea achizitie?

O alta neclaritate, la S.A actionarii raspund cu toate bunurile mobile si imobile (nu doar in limita capitalului social). Asta inseamna ca, daca acel S.A. intra in faliment si are datorii insolvabile, SRL-ul va pierde toate bunurile care le are? (SRL-ul, nu asociatul unic al acelui SRL - in cazul in care SRL-ul are multe active/proprietati).
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 10:19, 30 Noiembrie 2011
Puteti achizitiona actiuni la firme cotate la bursa sau rasdaq prin intermediul unei societati de valori mobiliare. Alegeti-va una si contactati-o pentru a afla ce acte trebuie sa depuneti pentru a va deschide cont la ea si a afla si comisioanele practicate.
Daca doriti puteti cumpara folosind banii din firma (daca aveti profit din anii precedenti nerepartizat, nu e nevoie sa faceti repartizarea lui pe dividende acum pentru ca actiunile le cumparati pe firma ca persoana juridica) sau puteti aduce bani din afara firmei, prin contract de imprumut de la dumneavostra ca asociat unic.
Raspunderea actionarilor privind patrimoniul pentru obligatiile societatii este limitata la valoarea actiunilor pe care le detin.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Privatizare metoda mebo MARIA-ILIE MARIA-ILIE va rog sa ma ajutati cu un sfat: societatea la care a lucrat sotul meu s-a privatizat prin metoda MEBO. Am platit si noi, ca dealtfel toti salariatii, destul ... (vezi toată discuția)
Achizitionare actiuni sergiu2011 sergiu2011 Buna seara.Vreau sa va spun ca ma bate gandul sa imi cumpar actiuni insa nu prea am informatii de unde as putea sa procur.Am auzit ca exista tot felul de ... (vezi toată discuția)
Vanzare acțiuni mmus mmus Bună ziua, am un certificat de acționar la firma Romprim SA, actiuni pt care nu am incasat dividende de foarte mulți ani intrucât mi s-a spus ca ... (vezi toată discuția)