avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1004 soluții astăzi
Forum Bani şi Afaceri ... Bursa de valori Achizitionare actiuni
Discuție deschisă în Bursa de valori

Achizitionare actiuni

Buna seara.Vreau sa va spun ca ma bate gandul sa imi cumpar actiuni insa nu prea am informatii de unde as putea sa procur.Am auzit ca exista tot felul de societati care ofera in schimbul anumitor sume actiuni si in timp sa aiba o anumita valoare.Vreau sa imi dati dumneavoastra,cei care sunteti in domeniu si cunoasteti ceeea ce vreau sa spun,cateva informatii cu privire la acesta chestiune. Multumesc
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 11:59, 14 Octombrie 2012
Ca persoana fizica puteti achizitiona actiuni la firme cotate la bursa sau rasdaq. Contactati una din societatile de valori mobiliare din zona dumneavoastra, vedeti ce conditii au pentru a va deschide cont la ei. Veti da ordine de cumparare sau vanzare.
Eu ma refer la actiunile ordinare care dau dreptul la dividende in limita profitului net obtinut de companie in anul anterior.Nu stiu daca dumneavoastra faceti referire la acest tip de actiuni oricum astept si alte opinii de la cei ce au cumparat actiuni si ii rog sa imi dea mai multe detalii daca se poate.Multumesc.
Actiuni nu se pot cumpara decat prin intermediul firmelor de brokeraj, prin Bursa de Valori Bucuresti (sau Sibiu).

Toate actiunile din tara asta, de la toate societatile comerciale sunt luate in evidenta la Depozitarul Central si se tranzactioneaza (cumpara/vand) prin Bursa.

Daca dv. aveti niste bani si vreti sa cumparati actiuni de pe urma carora sa obtineti dividende, va adresati si va si deschideti un cont la o societate de brokeraj si numai prin acest tip de firme puteti sa cumparati actiuni.
Societatile de brokeraj va pun la dispozitie o platforma de tranzactionare unde puteti cumpara singur sau ajutat de broker acele actiuni care va atrag.

Trebuie sa va spun ca unele societati sau fonduri dau dividende, altele nu. Tot societatea de brokeraj va pune la dispozitie site cu informatii necesare pentru profilul dv. de investitor.

Tranzactia odata facuta pe numele dv. va fi inregistrata la Depozitarul Central unde veti fi inregistrat ca proprietarul actiunilor.
Daca le veti vinde printr-un procedeu in oglinda, Depozitarul Central va va sterge ca proprietar al actiunilor, inregistrand persoana care vi le-a cumparat si pe care dv. nu o cunoasteti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se vinde o actiune de la o societate pe actiuni? glo glo O mama are o actiune la o soc comerciala pe actiuni. Vrea sa o vanda fiicei. unde trebuie sa mearga sau cum se procedeaza? se poate prin inscris sub ... (vezi toată discuția)
Actiuni mostenite Farkas Traian Farkas Traian In urma procesului national de privatizare bunica mea a intrat in posesia unor actiuni. Aceasta a decedat si pe baza certificatelor de mostenitor ulterioare ... (vezi toată discuția)
Actiuni fostul peco ayan71 ayan71 am actiuni la fostul peco din 1996 .Maisunt valabile daca da care este valoarea unei actiuni.Vreau sa le vand (vezi toată discuția)