avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Iesirea din indiviziune si incalcarea dreptului la ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Iesirea din indiviziune si incalcarea dreptului la proprietate

Initial am fost 4 mostenitori, 4 surori, am mostenit de la parinti o casa cu gradina de 2000mp si 6Ha teren arabil, in parti egale de 1/4. Doua din surori intre timp au decedat si au venit succesorii legali in posesie, copii care intre timp cativa au decedat si au intrat nepotii la sucesiune. Nepotii au acum din partea de 1/4 impartit la 1/6. Acum una din fiicele unei surori a pus stapanire pe casa si pe cei 2000mp, a bagat in casa chiriasi fara acordul nostru scris si fara sa primim bani de la chirie(banuiesc ca nu le-a facut contract de inchiriere), si chiar ne-am impotrivit nepunandu-ii la dispozitie actele necesare ca ea sa nu poata sa rebranseze casa la reteaua de energie electrica. A facut cumva si a convins pe una din cele doua surori ramase in viata in varsta de 80 de ani sa fie titulara la contractul de lumina. Cealalta sora si restul mostenitorilor, nu mai pot sa isi exercite dreptul la proprietate, pentru ca mostenitoarea asta care are doar 1/6 si acum foloseste intreg terenul pe care se afla casa ca sa isi cultive legume, desi ea a mostenit si din partea tatalui o casa in care locuieste si 8 Ha teren arabil. Cum putem sa evacuam chiriasii abuzivi adusi de aceasta mostenitoare si sa iesim din indiviziune. E clar ca intelegere pe cale amiabila nu exista cu ea, nu are intentia sa ne lase sa vindem partea noastra, si nici ca sa ne despagubeasca in vreun fel, la primarie platim impozit pe teren si cladire si folosesc niste straini impreuna cu ea aceasta casa si acest teren. Acest fapt se intampla exact de un an de zile. Ce solutie avem sa putem vinde? Si sa scapan si de ea din co-proprietate? Nu avem cadastru, eventualii cumparatori sunt izgoniti de ea cu replica ca nu e de vanzare. Astept un raspuns simplu si la obiect. Multumesc
Cel mai recent răspuns: teaavram , utilizator 22:29, 20 Iulie 2011
Buna ziua,

solutia este partajul judiciar.
In urma pronuntarii unei hotarari judecatoresti, se vor face loturi si se vor plati sulte.
In acest fel fiecare va primi cate o bucata de teren iar cel care va primi casa va avea de despagubit pe ceilalti.
Modul in care se va face imparteala va fi determinat de instanta pe baza unei expertize astfel ca, la finalul judecatii veti sti exact ce va apartine.

Avocat Boncu
Se poate intra la indiviziune daca din cei 8 mostenitori unul nu a incheiat succesiunea la notar? o poate face prin intermediul instantei? pentru ca in cazul acesta sunt trei mostenitori si nu se inteleg. Proprietatile mostenite sunt in alt judet decat cel de rezidenta, trebuie sa ne adresam obligatoriu instantei de judecata din judetul unde se afla mostenirea sau putem sa inaintam cererea si la instanta din judetul de resedinta? Fara expertiza nu se poate?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj succesoral cu vanzaare DanielAl DanielAl Am de rezolvat următoarele obiective: I. Partajul unor terenuri, în bună înţelegere, între 5 moştenitori fraţi|/surori din care 4 în viaţă şi 3 ... (vezi toată discuția)
Teren agricol ifigenia2005 ifigenia2005 Buna ziua, Va deranjez cu o problema urgenta !! Din partea bunicului meu,tata a mostenit o suprafata de 10.000m2,teren arabil,la succesiune au venit si ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune , ce trebuie sa fac transstefan transstefan 2 terenuri intravilan si un teren 1 ha si 3300 mp extravilan este trecut in titlu de propietate al decedatului mostenitori 2 ( adica doua surori) . am ... (vezi toată discuția)