avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 254 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Act de dezmembrare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Act de dezmembrare

Buna ziua,

Am cumparat un teren (dintr-un lot) in 2004. Acum vreau sa fac un credit la banca, dar ei imi cer actul de dezmembrare al terenului, pe care nu-l am. In cadastru scrie ca "dezmembrarea in 2 parcele s-a efectuat la cererea proprietarului".
Am facut cadastrul tot in 2004 si intabularea in 2007.
De la primarie au zis ca nu exista un astfel de act de dezmembrare, pentru ca, la vremea respectiva, nu se faceau.
Poate exista, poate nu exista, intrebarea mea este daca se poate face acum si cat costa. Terenul respectiv a fost achizitionat cu suma de 2200 lei, platindu-se notarului un onorariu de 66 lei.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: mioke , utilizator 17:54, 29 Septembrie 2008
La cererea proprietarului, adica la cererea vanzatorului, nu?
Luati legatura cu respectiva persoana si vedeti care e situatia cu privire la dezmembrare.
Acum ce doriti sa dezmembrati? Suprafata pe care ati achizitionat-o poate, dar nu vad rostul.
Nu vad cum sa faceti acum o dezmembrare asupra intregului atata dimp cat dvs ati cumparat o parcela din ce era atunci dezmembrat. :confused:
Ultima modificare: Vineri, 8 August 2008
Cabinet de Avocat - Torok Andrei - Octavian, Avocat
Pasii au fost urmatorii:
- vanzatorul a incheiat cate un cadastru pentru fiecare parcela - cadastrul este deci pe numele vanzatorului;
- s-a incheiat contractul de vanzare-cumparare intre mine si vanzator;
- am efectuat intabularea terenului.

Problema mea este ca astia de la banca nu inteleg faptul ca nu exista un act de dezmembrare, asa cum sustine Primaria. Ei tin mortis (probabil citesc de pe o lista) ca trebuie sa existe actul asta, nu le e de-ajuns delimitarea facuta prin cadastru.
Vreau sa stiu, in cazul in care atunci nu a fost facuta, daca se poate face acum, retroactiv.
Pai retroactiv nu se poate face.
Spuneti ca vanzatorul a facut cadastru pentru fiecare parcela, parcele rezultate din? Dezmembrare? B-)
Nu a fost intabulat in baza act de dezmembrare si contract de vanzare cumparare?
Dezmembrarea s-a facut la cererea proprietarului - din acel moment - al imobilului potrivit dispozitiilor de mai jos, in acel moment nefiind in fiinta eroarea juridica numita Ordinul nr. 634/2006.
Art. 33. -(3) Prin modificare se înţelege orice schimbare privitoare la aspecte tehnice ale imobilului, schimbare care nu afectează esenţa dreptului care poartă asupra acelui imobil. Modificarea nu se poate face decât la cererea titularului dreptului de proprietate.
Art. 42. - (1) Imobilul înscris în cartea funciară se poate modifica prin alipiri, dezlipiri sau prin mărirea sau micşorarea întinderii acestuia.
Asadar:
1) Actul de dezmembreare este cererea fostului proprietar impreuna cu actele pe care acesta le-a anexat ei si care trebuie sa existe in arhiva CF.
2) Trebuie sa faceti cerere sa vi se elibereze aceste acte.
Dar avand in vedere ca dvs va trebuie creditul , bancii "hartiile cu care sa se -ngroape" verificati in CF nr incheierii prin care s-a dezmembrat aceea parcela si solicitati arhivei de CF documentul pretins de banca .

Alte discuții în legătură

S-a facut o dezmembrare gresita - ce sepoate face ? oanaportar oanaportar - 1 lot teren - vreau sa cumpar oparte din teren - pt. aceasta s-a facut o dezmembrare gresita - cum pot schimba /corecta dezmembrarea ? Se face corectare ... (vezi toată discuția)
Acelasi autor a vandut de doua ori un imobil zaineadumitra zaineadumitra Am cumparat un imobil (teren intravilan) in anul 2006 si in anul urmator m-am trezit cu citatie de la al doilea proprietar care cumparase in 1994. Acelas autor ... (vezi toată discuția)
Teren - parcela Ramona Aldea Ramona Aldea Proprietarul unei suprafete de teren poate vinde o anumita parcela daca nu exista un CF separat pentru parcela respectiva? Adica, poate sa aiba dezmbembrarea ... (vezi toată discuția)