avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale protectia mediului
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

protectia mediului

Buna ziua,

Sunt angajata la o fima care se ocupa cu importarea jocurilor de agrement (mese de biliard,darts,hockey pe masa,fotbal pe masa,aparat de boxing,simulatoare) si operarea lor in tara.
Garda Nationala de Mediu ne-a trimis o instiintare,ca conform H.G 1037/2010 si ORD.1441/2011 ,trebuie sa inregistram firma la ANPM (Agentia Nationala pentru protectia mediului),sa platim in fiecare 2 ani 500 de ron pentru inregistrarea si reinregistrarea societatii , sa declaram cate tone de echipamente electrice si electronice importam in tara si punem pe piata nationala .Trebuie sa facem un contract cu o firma care colecteaza deseurile echipamentelor electrice si electronice si sa platim pentru colectare.A doua obligatie ar fi ca la fiecare import de jocuri sa platim diferenta dintre masa bruta si neta a jocurilor din care va rezulta ambalajul,si la fiecare kg de ambalaj se va plati 2 lei.....

Incercam sa le explicam ca nu ne integram in categoria producatorilor de deseuri de echipamente electrice si electronice,HG 1037/2010 nu defineste producatorii cu exactitate......

Noi credem ca legea se refera la firmele mari ca Domo,Altex...

Este cineva in domeniu care ma poate ajuta cu un sfat?Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ELLABV , utilizator 17:43, 19 Iulie 2011
...da, dar ati introdus in tara si implicit pe piata de consum produse care urmeaza sa ajunga deseuri.

Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Import produse din spatiul ue TudorS24 TudorS24 Situatie: Avem deschis un SRL si urmarim sa comercializam produse cumparate din spatiul UE prin intermediul unui magazin online. Puteti sa ne exemplificati ... (vezi toată discuția)
Declaratie deee georgescuvaleria georgescuvaleria Buna ziua, Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns referitor la DEEE In ce declaratie se declara deseurile electrice si electronice? (vezi toată discuția)
Certificari iuliana bogdan iuliana bogdan buna.am o firma care se ocupa cu comert calculatoare.v-as ruga sa imi spuneti daca am nevoie de ceva certificari pentru firma,am inteles ca e nevoie de ... (vezi toată discuția)