avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... informatii date personale ale altora
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

informatii date personale ale altora

Primaria are obligatia de a-mi comunica informatii si documente cu privire la bunurile detinute si mostenite de catre fratii mei de la parinti precum si contractele de instrainare ale acestor bunuri, sau sunt considerate informatii cu privire la datele personale ce nu pot fii furnizate. Care este actul normativ care reglementeaza regimul datelor personale ce nu pot fii furnizate????
Cel mai recent răspuns: ceci , utilizator 10:24, 10 August 2008
Actele normative ce privesc protectia datelor cu caracter personal sunt:

A. Legislaţie comunitară (acquis relevant)

- Convenţia de Implementare a Acordului Schengen - art. 102-118-protecţia datelor personale în SIS şi art. 126 130 - protecţia datelor cu caracter personal;

- Convenţia pentru protejarea persoanelor faţă de prelucrarea automatizată a datelor cu caracter personal, adoptată la Strasbourg la 28 ianuarie 1981;

- Directiva Consiliului 95/46/EC a Parlamentului European şi a Consiliului European din 24 octombrie 1995 cu privire la protecţia persoanelor referitoare la procesarea datelor personale si la libera circulaţie a acestor date (OJ L 281, 23.11.1995, p.31);

- Directiva 2002/58/EC a Parlamentului European şi a Consiliului din 12.07.2002 privind procesarea datelor personale şi protecţia intimităţii în sectorul comunicaţiilor electronice.

- Regulamentul (EC) nr. 45/2001 al Parlamentului European şi al Consiliului privind protecţia persoanelor cu privire la procesarea datelor personale de către instituţiile şi organismele comunitare şi la libera circulatie a acestor date.

B. Legislaţie internă

- Legea nr. 677/2001 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date;

- Legea nr. 682/2001 privind ratificarea de către România a Convenţiei pentru protejarea persoanelor faţă de prelucrarea automatizată a datelor cu caracter personal, adoptată la Strasbourg la 28 ianuarie 1981;

- Legea nr. 102/2005 privind înfiinţarea şi funcţionarea Autorităţii Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal.

Consiliul local/primaria detine informati asupra bunurilor mobile si imobile in masura in care ele sunt inregistrate in Registrul Agricol in urma declaratiilor titularilor. O alta evidenta asupra bunurilor detinute de subiecti interesati, sunt detinute de organul fiscal careia ii apartin.
Furnizarea de informatii de catre aceste institutii se va face in masura calitati pe care o veti arata prin inscrisuri fata de subiectii in cauza.
Ultima modificare: Vineri, 8 August 2008
Seffer Laurentiu, Consilier juridic
Depuneti la Primarie o cerere in temiul prevederilor Legii nr.544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public.
Am depus cerere si mi s-a comunicat ca nu-mi pot fii furnizate datele respetive fiind considerate date personale.
Ok. Ati depuso cu nr. de inregistrare?
In cazul acesta va rog sa va adresati unui avocat.
Multumesc pentru ajutor!!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea drepturilor pacientului ttnkmn ttnkmn Buna ziua! Sunt medic de familie si, ca urmare a unor controale operative desfasurate de sistemul de asigurari de sanatate, am fost chemat la Corpul de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, as dori sa imi deschid un anticariat online si nu ... Roxana 9 Roxana 9 Buna ziua, as dori sa imi deschid un anticariat online si nu gasesc exact informatii despre asta, am gasit ca si cod caen 4791 pt exclusiv online si ca ar ... (vezi toată discuția)
Spraveghere la locul de munca Pitesti Pitesti Buna ziua Este legal ca intr-o clinica sa fie instalate camere de luat vederi si microfoane in Receptie, unde sunt si pacienti? (vezi toată discuția)