avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Buna ziua, as dori sa imi deschid un anticariat online ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Buna ziua, as dori sa imi deschid un anticariat online si nu ...

Buna ziua, as dori sa imi deschid un anticariat online si nu gasesc exact informatii despre asta, am gasit ca si cod caen 4791 pt exclusiv online si ca ar trebui sa deschid un srl, dar doar de pe unele forumuri am gasit informatia nu am gasit o lege anume sau ce avize am nevoie. As vrea sa comercializez in special carti pentru copii dar nu inteleg daca eu trebuie sa justific provenienta tuturor cartilor, pentru ca eu ma gândeam sa achizitionez multe de la persoane fizice din propria biblioteca sau de la targuri deaceea nu inteleg exact modul de funcționare fiscal al anticariatului.
Va multumesc si sper sa gasesc ajutor la dumneavoastra
Buna ziua,

Buna ziua,

Nu sunt necesare avize suplimentare.

Respectati legislatia GDPR.

Politica de prelucrare a datelor cu caracter personal se afla sub incidenta Regulamentului (UE) nr. 679/2016, al Parlamentului European si al Consiliului Uniunii Europene, privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protectia datelor), a Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata, precum si a Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice.


Este obligatorie afișarea unui contract virtual sub forma unei pagini denumite ”Termeni și condiții” în care se va specifica în clar următoarele aspecte: obligațiile și drepturile părților, modalitățile de plată, comandă, retur, livrare, precum și perioada de returnare a produselor (conform legii perioada de returnare este de 14 zile calendaristice, din momentul achiziției).
Efectuarea unei comenzi de pe magazinul online presupune acceptarea de către cumpărător precum și că a citit și este de acord cu ”Termenii și condițiile” exprimate, astfel considerându-se și acceptul clientului asupra contractului virtual.

Este recomandat sa aveți înregistrat pe actul constitutiv al firmei și Codul CAEN 4791 (Comert cu amanuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin internet).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ma intereseaza ce avize sunt necesare pentru un magazin online ... DrAndrasT DrAndrasT Ma intereseaza ce avize sunt necesare pentru un magazin online care vinde aparatura cosmetica de la un furnizor deja autorizat. (adica exista certficate de ... (vezi toată discuția)
Casa de marcat pentru magazin online. ce documente fiscale sunt obligatorii? Mihai223 Mihai223 Pentru un magazin cu vanzare online si livrare prin curier trebuie casa de marcat fiscal si emitere de bon fiscal SAU e suficient si perfect legal emiterea de ... (vezi toată discuția)
Vreau sa incep sa vand haine online. imi puteti spune ce trebuie ... Teodoramariaa Teodoramariaa Vreau sa incep sa vand haine online. Imi puteti spune ce trebuie sa fac exact ca sa fie totul facut legal? Din ce am inteles din cautarile pe internet trebuie ... (vezi toată discuția)