avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Ma intereseaza ce avize sunt necesare pentru un ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Ma intereseaza ce avize sunt necesare pentru un magazin online ...

Ma intereseaza ce avize sunt necesare pentru un magazin online care vinde aparatura cosmetica de la un furnizor deja autorizat. (adica exista certficate de conformitate si CE pentru acele device-uri)
Totodata cum se procedeaza pentru produse cosmetice? (creme, lotiuni etc)
Multumesc
Buna ziua,

Puteti comercializa respectivele produse, fara a fi necesare avize suplimentare.

Magazinul on-line trebuie sa contina documentul intitulat "TERMENI SI CONDITII", contractul perfectat la distanta, intre dumneavoastra si client, prin care este reglementata activitatea dumneavoastra.

Protectia datelor cu caracter personal este un subiect pe care orice magazin online trebuie sa il aiba in vedere inainte de a incepe sa functioneze, intrucat protectia datelor persoanelor fizice in mediul online, dar si offline se bucura de un cadru legislativ strict.

Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date (Regulamentul general privind protectia datelor sau GDPR) se aplica operatiunilor de prelucrare a datelor cu caracter personal.

Legea nr. 365/2002 privind comertul electronic prevede faptul ca efectuarea de comunicari comerciale prin posta electronica (email) este interzisa, cu exceptia cazului in care destinatarul si-a exprimat in prealabil consimtamantul expres pentru a primi asemenea comunicari.
Amenzile privind incalcarea normelor GDPR pot ajunge până la 20 milioane EUR sau pana la 4% din cifra de afaceri globală a anului precedent.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, as dori sa imi deschid un anticariat online si nu ... Roxana 9 Roxana 9 Buna ziua, as dori sa imi deschid un anticariat online si nu gasesc exact informatii despre asta, am gasit ca si cod caen 4791 pt exclusiv online si ca ar ... (vezi toată discuția)
Comercializarea unui produs cosmetic din ingrediente naturale Specialnov Specialnov Bună ziua! Doresc să comercializez un produs cosmetic realizat din ingrediente naturale 100%. Dețin codurile CAEN necesare, însă nu știu ce pași ... (vezi toată discuția)
Magazin online cu sediu social fara activitate economica EllenB EllenB Buna ziua! Voi deschide un magazin online ce se va ocupa cu comertul de haine. Activitatea de preluare comenzi, tot ce tine de relatia cu furnizorii, comenzile ... (vezi toată discuția)