avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 422 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... prelungire contract neclara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

prelungire contract neclara

Buna ziua.
In prezent lucrez la o institutie cu contract de munca pe perioada determinata.
initial,contractul a fost incheiat in 7.7.2010 pentru o perioada de 3 luni.
Ulterior a fost prelungit pe o perioada de 6 luni(pana in 07.04.2011).
Intre timp,in luna ianuarie 2011 mi-a fost schimbata si pozitia in firma,modificare insotita de un act aditional.
Din 07aprilie 2011 mi-a fost prelungit din nou contractul cu alte 6 luni,pana in 07.10.2011.

Este legala aceasta ultima prelungire a contractului tot pe o perioada determinata?
Sau faptul ca mi-a fost schimbata functia le da dreptul angajatorilor sa prelungeasca contractul astfel?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:28, 20 Iulie 2011
Este legal. Vroiati sa inceteze de drept de contestati?
A fost prelungit de 2 ori (incheiat initial 3 luni, prelungire 6 luni, prelungire 6 luni).
In luna aprilie era in vigoare codul muncii nemodificat.
Art.80 (3) Contractul individual de muncă pe durată determinată poate fi prelungit şi după expirarea termenului iniţial, cu acordul scris al părţilor, dar numai înăuntrul termenului prevăzut la art. 82 şi de cel mult două ori consecutiv.
Termenul prevazut la art. 82 este 24 luni.
Nu are legatura cu schimbarea functiei facute de comun acord.
Ultima modificare: Marți, 19 Iulie 2011
ContSters42179, utilizator
gabrrela a scris:

Buna ziua.
In prezent lucrez la o institutie cu contract de munca pe perioada determinata.
initial,contractul a fost incheiat in 7.7.2010 pentru o perioada de 3 luni.
Ulterior a fost prelungit pe o perioada de 6 luni(pana in 07.04.2011).
Intre timp,in luna ianuarie 2011 mi-a fost schimbata si pozitia in firma,modificare insotita de un act aditional.
Din 07aprilie 2011 mi-a fost prelungit din nou contractul cu alte 6 luni,pana in 07.10.2011.

Este legala aceasta ultima prelungire a contractului tot pe o perioada determinata?
Sau faptul ca mi-a fost schimbata functia le da dreptul angajatorilor sa prelungeasca contractul astfel?

Da, este legala aceasta prelungire a duratei contractului de munca ... nu are nicio tangenta ca vi s-a modificat functia cu prelungirea duratei c.i.m.

Totusi, angajatorul nu are obligatia sa va prelungeasca durata c.i.m., astfel incat la expirarea duratei pentru care a fost incheiat raportul dvs va inceta de drept.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contractul de munca pe perioada determinata roxynice roxynice Mi sa prelungit contractul de munca pe perioada determinata de doua ori prima data 6 luni apoi mi s-a prelungit pana la 2 ani , am fost inlocuitorul unei ... (vezi toată discuția)
Contract de munca pe periopada determinata anca78scr anca78scr De cate ori poate un angajator sa-ti prelungeasca contractul de munca pe perioada determinata? Multumesc. (vezi toată discuția)
Legea contractelor pe perioada determinata Alina-Manuela Alina-Manuela Sotul meu lucreaza din 3 mai 2013 la o firma.Cand s-a angajat i s-a facut contract de munca pe o luna.De atunci si pana in prezent i sa tot prelungeste ... (vezi toată discuția)