avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Legea contractelor pe perioada determinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Legea contractelor pe perioada determinata

Sotul meu lucreaza din 3 mai 2013 la o firma.Cand s-a angajat i s-a facut contract de munca pe o luna.De atunci si pana in prezent i sa tot prelungeste contractul cu cate o luna.In 21 martie trebuie sa se opereze la ochi si trebuie sa stea in concediu medical cel putin o luna dupa aceasta operatie,dar 3 aprilie ii expira contractul.Ce se intampla in aceasta situatie?Firma este obligata sa-i prelungeasca contractul tot asa cu cate o luna sau poate sa nu-l mai prelungeasca si el sa ramana fara servici?Va rog sa-mi raspundeti si va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:43, 2 Martie 2014
conform Codului Muncii , nu pot fi incheieate mai mult de 3 contracte pe perioada determinata.
@ Alina-Manuela

Art.82 (3) C.mun. prevede ca, contractul individual de munca pe durata determinata poate fi prelungit, in conditiile prevazute la art. 83, si dupa expirarea termenului initial, cu acordul scris al partilor, pentru perioada realizarii unui proiect, program sau unei lucrari.

Prin urmare, legea prevede ca un c.i.m. pe durata determinata poate fi prelungit de nenumarate ori inauntrul termenului maxim pentru care se poate incheia (36 luni).

Angajatorul nu are nicio obligatie de a prelungi durata unui astfel de c.i.m.
Daca sotul o sa fie in concediu medical in momentul in care ii expira contractul,angajatorul nu este obligat sa-i prelungeasca contractul?
Nu este obligat nici in aceasta situatie.

Art.49 C.mun. prevede:
(5) De fiecare data cand in timpul perioadei de suspendare a contractului intervine o cauza de incetare de drept a contractului individual de munca, cauza de incetare de drept prevaleaza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract pe perioada determinata cata8 cata8 Sunt insarcinata. In prezent sunt in concediu medical.Contractul expira pe 19.07.18. Patronul este obligat sa-mi prelungeasca contractul de munca ? Va ... (vezi toată discuția)
Contract de munca, perioada determinata maroniak1960 maroniak1960 Sunt angajat la o societate privata, contract de munca pe 3 luni ( al 2-lea), din 13.11.2014. In data de 02.03.2015, am fost internat in spital, cu ... (vezi toată discuția)
Contract de munca - perioada determinata valexandra valexandra Buna ziua, Am si eu cateva intrebari in ceea ce priveste salariatii angajati pe perioada determinata: 1. Salariatii angajati cu contract de munca pe perioada ... (vezi toată discuția)