avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1070 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de munca, perioada determinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de munca, perioada determinata

Sunt angajat la o societate privata, contract de munca pe 3 luni ( al 2-lea), din 13.11.2014. In data de 02.03.2015, am fost internat in spital, cu diagnosticul TUBERCULOZA, pana la data de 27.04.a.c., acum fiind in C.M., ce se va prelungi pe o perioada de inca 3-4 luni. Contractul de munca, inceteaza pe data de 14.05.2015, societatea nedorind sa-l mai prelungeasca. Persoana care se ocupa de R.U., mi-a comunicat ca, de la data expirarii contractului, voi fi preluat pentru plata C.M. de catre C.A.S. Ploiesti-Prahova. Momentan, suma lunara a C.M. este de cca. 1100 lei, fiind platit cu 100%. De la I.T.M., mi s-a spus ca, angajatorul trebuie sa-mi prelungeasca contractul pe perioada de recuperare. Va rog frumos sa ma indrumati, sincer nu mai inteleg nimic din ce mi se intampla. Cu multumiri, Maroniak Banea Costel.
Cel mai recent răspuns: maroniak1960 , utilizator 15:41, 12 Mai 2015
Art.49 C.mun.
.....
(5) De fiecare data cand in timpul perioadei de suspendare a contractului intervine o cauza de incetare de drept a contractului individual de munca, cauza de incetare de drept prevaleaza.
.....

Art.56 C.mun.
(1) Contractul individual de munca existent inceteaza de drept:

....
i) la data expirarii termenului contractului individual de munca incheiat pe durata determinata;
....

Prin urmare, angajatorul nu are nicio astfel de obligatie de a prelungi durata unui c.i.m. incheiat pe durata determinata.

In speta, c.i.m. va inceta de drept la data expirarii duratei pentru care a fost incheiat chiar daca salariata/ul se afla in concediu medical.
Multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetarea contractului de munca in timpul concediului medical - legala? Luptsasupravietuiesc Luptsasupravietuiesc Buna ziua! Sunt angajata cu contract determinat. Intre timpam fost diagnosticata cu cancer la san, stadiul 4 cu metastaze, Acum sunt in concediu medical si ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal AntoanelaCst AntoanelaCst Buna ziua! Doresc sa ma sfatuiti intr-o problema,daca aveti amabilitate: La momentul actual sunt angajata la o S.C cu CIM pe perioada determinata,respectiv ... (vezi toată discuția)
Contract pe perioada determinata cata8 cata8 Sunt insarcinata. In prezent sunt in concediu medical.Contractul expira pe 19.07.18. Patronul este obligat sa-mi prelungeasca contractul de munca ? Va ... (vezi toată discuția)