f1) stabilirea si acordarea de despagubiri persoanei fizice pentru daunele morale aduse onoarei, demnitatii, reputatiei, vietii intime, familiale sau private, ori dreptului la imagine;sunt scutite de taxa de timbru.
este valabila aceasta lege,sau trebuie achitata taxa de timbru?
o vecina care ma spiona,ii spunea mamei prietenei mele tot ce fac.pe langa asta,a mintit ca o sun cu numar ascuns,ca am facut inchisoare,ca sunt psihopat,criminal,si ca o urmaresc.dar ea nici macar nu iasa din casa.
astfel,mi-a fcut reclamatie si la politie,spunand ca ma uit urat la ea,si ca ii provoc o stare de temere,banuin ca eu sunt acvea persoana care o suna cu numar ascun
am pltit 300 lei la vocat,sa ma insoteasca la politie,unde sa incehiat prces verbal de incheiere a conflictului
am cerut 5000 lei daune,dar nu am de unde sa platesc taxa de timbru429 lei
eu cred ca in cazul de fata sunt scutit de taxa de timbru
Din cele de mai sus, intelegem ca ulterior stingerii conflictului la politie, ati intentat actiune civila, solicitand sa vi se plateasca daune morale ?
Daca da, atunci sunteti scutita de taxa de timbru.
In situatia in care judecatorul va aprecia, in functie de modul in care este formulata actiunea, ca se impune plata taxei judiciare de timbru si a timbrului judiciar, puteti sa solicitati reexaminarea taxei de timbru (ajutor public judiciar), aducand dovezi in sensul ca nu aveti venituri sau ca aveti venituri mici si ca va este imposibil sa platiti aceasta taxa.