rog un avocat sau persoana care cunoaste legea...sa imi raspunda sigur ...ce se poate intimpla daca nu fac asigurarea la locuinta...eu am pensie de 5 milioane abia traiesc de pe o zi pe alta si mereu sint presata sa fac asigurarea la garsoniera in care locuiesc ca daca nu fac o sa dau amenda mare...de ce sa fiu fortata sa asigur daca nu vreau sau nu am nevoie....?de ce amaritu meu de ban sa il trag de la mincare sa dau hotomanilor de la asigurari?....nu e de ajuns cit ne fura altii tot cu taxe si impozite?..acum au aparut si astia?...va rog raspundeti-mi ce sa fac..multumesc
Termenul de la care pot fi aplicate amenzi este 5 August 2011 dar nu cred ca primariile vor aplica amenzi anul acesta si anul viitor pana in iunie avand in vedere ca sunt alegerile locale in iunie anul viitor. Conform Legii 260/2008 amenda este intre 100 si 500 lei.
In cazul in care nu va asigurati apartamentul si va avea loc un cutremur, un incendiu ori (putin probabil) o inundatie fluviala veti ramane pe drumuri pentru ca statul nu vă va despagubi. Aceasta asigurare este o modalitate de securizare a imobilului dvs in situatiile de mai sus. De mentionat ca anumite firme de asigurari ofera pe langa cele 3 situatii si trăsnet, explozie, cădere de corpuri, fenomene atmosferice, izbire de către vehicule, greutatea stratului de zăpadă/gheaţă,avalanşă, apă de conductă, furt, în aceasi suma.
Sunt incluse in asigurare si bunurile tip "continut", pentru toate riscurile mentionate mai sus.
Indiferent ca este un apartament cu 4 camere sau o garsoniera asigurarea se face la o suma asigurata de 20 mii euro chiar daca locuinta respectiva poate valora mai mult si se plateste o prima de asigurare de 20 euro pe an, integral, la intocmirea politei. In cazul dv eu cred ca va grabiti sa faceti afirmatii gratuite ca va fura asiguratorii. Acest tip de asigurare este stabilit de guvern, prin lege si nu este vina nimanui ca trebuie sa indeplineasca formalitatea strangerii banilor respectivi. Din acesti bani doar o infima parte ajunge la asiguratori, parte care nu acopera nici macar cheltuielile cu intocmirea documentelor dupa parerea mea. Este bine totusi sa va faceti aceasta asigurare sau daca va este greu sa platiti 20 euro puteti sa va faceti o asigurare facultativa dar care sa cuprinda si cele trei riscuri si pe care o puteti plati in rate.
Asigurari
Ella222
Va rog sa imi spuneti daca trebuie sa incheiem anual contracte de Asigurari pentru locuinte .
Si daca nu avem nevoie de interventia asiguratorilor,banii ... (vezi toată discuția)