Am si eu nevoie de un mic ajutor in situatia delicata in care ma aflu. Sunt presedintele unei asociatii de proprietari si am un comitet format din 2 indivizi + mine. Trebuie sa schimbam administratorul si am propus sa vedem mai multi ca sa avem de unde alege. Unul dintre ei vrea s-o aduca pe ma-sa administratora si face mari presiuni cu asta, l-a corupt si pe celalalt membru si chiar mi-au spus ca votul meu nu conteaza pentru ca sunt in minoritate. Mie in primul prind nu-mi plac presiunile, nu-mi place femeia (nu se potriveste cu ce avem noi nevoie si punct), nu-mi place cum pun ei problema fara nici o jena in a-si servi interesele personale.
Nu doresc sa convoc adunarea generala doar pentru asta pentru ca numai eu am vazut administratori (ceilalti au refuzat, in nesimtirea lor fiind convinsi ca o vor aduce pe ma-sa lu ala) si ar trebui sa explic pe indelete ce si cum plus ca nu avem timp.
Ce as putea face astfel incit sa sar peste astia doi din comitet care vor sa impuna ceva ce nici prea legal nu e?
Eu vreau un administrator muncitor si fara a fi influentat, cu care in primul rind eu sa ma inteleg bine, aia doi nu fac ABSOLUT nimic in comitet, doar cu gura mare si cu mare tupeu!
Multumesc pentru un sfat,
Ai mai multe variante :
1) Dizolvi comitetul si instaurezi dictatura personala, adica vei conduce singur. Atentie ! Vezi ce a patit ultimul dictator de la noi !
2) Corupi pe membrul coruptibil (cine a tradat o data, mai tradeaza inca o data !). Ii oferi sa o angajezi pe ma-sa:D.
3) Te intorci la popor, adica organizezi ,,anticipate'' si-ncerci sa-ti promovezi oamenii cu care sa poti (con)lucra. Atentie ! De multe ori socoteala de acasa nu se potriveste cu ....Adica ai putea fi debarcat si ai scapa de orice grija !
4) Incearca sa fii mai cooperant (chiar diplomat as zice !) si gandeste-te ca viata asta e prea scurta ca sa ti-o irosesti pe prostii !
Dupa mine, nu cred ca este prea OK faza cu omul membru in comitetul executiv si mama-sa administrator. Cred ca de aici trebuie sa incepeti.
Variantele aratate de @s_word, mai sus, chiar merita sa le acorzi oarece atentie, mai putin faza cu ”dizolvatul” com. executiv, care nu se poate face decat in AG si daca tot ajungi aici discutia capata alta turnanta, dar ar fi interesanta aceasta procedura, daca as. prop. nu este prea mare si reusesti convocarea din prima a cel putin 20% dintre membri.
Apoi, daca ai la dispozitie mai multi administartori, faci un concurs - vezi care-i mai bun, depinde si de ce se doreste. Oricum, inainte/dupa angajare ai la indemana multe parghii pentru ca omul sa inteleaga ce se vrea de la el...
Succes!
Nu aveti ce face domnule presedinte decat sa va supuneti majoritatii. Poate acea femeie este capabila dar trebuie sa ii acordati timp pentru a demonstra ceva. Dupa aia se poate vedea ce este de facut dar pana atunci fiti calm.
@costica...
Daca ramai la putere, toate patru variantele sunt legale ! Daca nu...nu mai conteaza ! @adam gr...
Invingatorii scriu istoria ! Crezi ca daca pingelica nu cadea in '89, mai vedeai vreun ,,revolutionar'' ?! Toate marile bulevarde ar fi purtat numele unor securisti care au tras pana li s-au inrosit tevile de la arme ! Indiferent ce face costica, daca ramane la putere (adica are stampila si incheie contracte :giggle: ) este legal ! @johnfish...
E valabil si pt. tine ce am scris mai sus :) !