avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Administrator(i)
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Administrator(i)

Buna ziua

Ne confruntam cu o situatie inedita. In urma unor conflicte intre administratora asociatiei noastre si un membru al comitetului executiv, aceasta ne-a solicitat sa nu mai presteze serviciile aferente pentru scara respectiva (la care de altfel si locuieste).
In situatia data nu stim cum sa procedam. Scara respectiva poate angaja un administrator suplimentar?
Situatia este cu atat mai delicata cu cat administratora respectiva este eficienta si-si face bine treaba, iar respectivul membru in comitet este un fost presedinte al asociatiei care a facut multe tampenii din nestiinta.
Cel mai recent răspuns: BEN46 , utilizator 17:16, 28 Aprilie 2016
Daca numai unul din membrii asociatiei este impotriva administratorului dumneavoastra, sunteti fericiti. Sunt asociatii unde 20-30% din proprietari contesta pe rand activitatea presedintelui, a cenzorului, a administratorului... iar asociatia isi desfasoara activitatea fara mari probleme.
Sigur ca presedintele asociatiei trebuie sa tina cont de parerea proprietarilor, chiar si a unuia singur. Dar acelasi presedinte trebuie sa verifice si sa decida. Daca administartorul nu-si face treaba o sa cautati altul. Iar daca acel membru al comitetului nu-si face treaba o sa alegeti altul in prima adunare generala.
Cititi legea 230/2007 si HG 1588/2007 ca sa va ajutati in administrarea asociatiei.
Asa cum pentru asociatie ati ales un singur presedinte tot asa pentru aceeasi asociatie angajati un singur administrator si nu mai multi.
Este anormal ca o asociatie de proprietari sa detina concomitent mai multi administratori de imobil
Problema trebuie solutionata de catre presedintele de asociatie care poate analiza factiorii care au generat reticenta/antipatia intre administrator si membrul comitetului executiv
Daca se cunoaste ca membrul din comitet in trecut a savarsit multe tampenii din nestiinta,presedintele de asociatie se poate impune in vederea atentionarii acestuia sa nu mai intervina in activitatea administratorului de imobil
Succes !
Conflictul se bazeaza in linii mari pe lucrari de reparatii dispuse si aprobate de acest fost presedinte (care la fel ca administratora locuieste la scara in cauza), pentru scara in discutie, pe care acesta acum le ignora sau le subevalueaza (desi sunt semnatele de el toate notele de fundamentare si documentele financiare; discutii de genul, de ce a fost reparat liftul de 3 ori in doi ani, de ce a costat un apometru de la ghena de gunoi 60 de lei, ce nu se putea mai ieftin etc.)
Toate aceste discutii ne paraziteaza si ne blocheaza sedintele de comitet executiv, devine frustrant sa-i demonstrezi unui om aceleasi sume cu hartiile de el semnate in fata.
Peste toate astea are si un limbaj suburban la adresa administratorei (pe care de altfel el a angajat-o), care-si face bine treaba, e riguroasa, e eficienta si ne-a ajutat sa identificam multe din mizeriile sau erorile comise in trecut.

E putin probabil sa fie ales un altul, pentru ca din scara respectiva participa la adunarile generale doua persoane: el si presedintele ce i-a precedat. In general la AG din 220 de aprartamente, cea mai buna prezenta a fost de 30-35 de persoane.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Aprilie 2016
Adriantot, moderator
Comitetul executiv este format dintr-un număr impar , că să demiți pe cineva ai nevoie de 50+1 din C.E. pt. a pune in aplicare o decizie .

Chiar dacă nu reușiți să-l schimbaț nu poate să facă ce vrea el .
Nu vreau sa va contrazic, dar nu cred ca un mebru al comitetului executiv care este ales, poate fi demis de catre restul membrilor. Cel putin nu mi se pare plauzibil.
Spunti ca nu poate face ce vrea el: va contrazic, face scandal, agreseaza verbal adminsitratora si ne paraziteaza sedintele. Eu nu vorbesc de ce face el in fata blocului in general ci de perturbarea sedintelor.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Aprilie 2016
infosystems4u, utilizator

Alte discuții în legătură

Demisia unui membru din comitet cfelicia cfelicia Va rog sa-mi spuneti daca s-a procedat corect: Vicepresedintele asociatiei de proprietari si-a dat demisia Comitetul executiv a desemnat in locul acestuia un ... (vezi toată discuția)
Demisie din comitet ContSters122354 ContSters122354 BUN GASIT, Pt demitere din comitet se face cerere scrisa ,sau pur si simplu demisionezi? Ca si reprezentant de scara am fost propusa sa fac parte din ... (vezi toată discuția)