avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 917 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Comitetul sabotor, cum scap de ei?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Comitetul sabotor, cum scap de ei?

Am si eu nevoie de un mic ajutor in situatia delicata in care ma aflu. Sunt presedintele unei asociatii de proprietari si am un comitet format din 2 indivizi + mine. Trebuie sa schimbam administratorul si am propus sa vedem mai multi ca sa avem de unde alege. Unul dintre ei vrea s-o aduca pe ma-sa administratora si face mari presiuni cu asta, l-a corupt si pe celalalt membru si chiar mi-au spus ca votul meu nu conteaza pentru ca sunt in minoritate. Mie in primul prind nu-mi plac presiunile, nu-mi place femeia (nu se potriveste cu ce avem noi nevoie si punct), nu-mi place cum pun ei problema fara nici o jena in a-si servi interesele personale.
Nu doresc sa convoc adunarea generala doar pentru asta pentru ca numai eu am vazut administratori (ceilalti au refuzat, in nesimtirea lor fiind convinsi ca o vor aduce pe ma-sa lu ala) si ar trebui sa explic pe indelete ce si cum plus ca nu avem timp.
Ce as putea face astfel incit sa sar peste astia doi din comitet care vor sa impuna ceva ce nici prea legal nu e?
Eu vreau un administrator muncitor si fara a fi influentat, cu care in primul rind eu sa ma inteleg bine, aia doi nu fac ABSOLUT nimic in comitet, doar cu gura mare si cu mare tupeu!
Multumesc pentru un sfat,

Costin

Cel mai recent răspuns: s_word , utilizator 19:42, 20 Iulie 2011
@Costica33,
Aveti o misiune grea daca nu va intelegeti cu membrii comitetului.
Puteti sa va impuneti totusi hotararea dumneavoastra daca cititi cu atentie legislatia. O gasiti aici pe forum. Eu va dau cateva sugestii.
Impuneti, conform legii, ca administratorul sa aiba atestat eliberat de primarie si poate doamna respectiva nu-l are.
Impuneti, conform legii, ca administratorul sa depuna garantie pentru gestiune si cu siguranta nici un administrator nu poate face acest lucru la nivelul prevazut in lege (intretinerea pe o luna pentru intreaga asociatie).
Solicitati comitetului sa angajati un cenzor. Conform legii este obligatoriu si-acesta ar putea sa va ajute in aplicarea corecta a legislatiei, inclusiv in indrumarea si controlul asupra comitetului si administratorului.
Voi citi cu atentie legislatia, cum spuneti.
Daca impun norme cum ar fi garantia atunci nici un administrator nu se mai califica...:stunned:
Diferenta intre cei doi este mare, doamna mama nu poate face ce e nevoie, am discutat cu ea la o intilnire lunga acum ceva timp. Nu e vorba ca nu ne intelegem in comitet, ne intelegem cu exceptia acestui subiect. Cei doi nu au vrut nici macar sa vedem administratori dorind sa impuna pe mama. Sunt oameni in bloc care au auzit de treaba asta si au spus ca este imposibil legal sa fie si membru in comitet si mama administrator. Plus ca o va proteja si nici o decizie de comitet nu va trece cind va fi vorba de ea.
E o treaba "romaneasca"....#-o Va dati seama ca eu n-as fi avut nimic impotriva daca as fi avut garantia ca se va descurca.
Avem cenzor, nimeni din bloc nu a dorit sa fie si am angajat cu salariu, singurul salariu platit, o doamna care habar nu are cu ce se maninca cenzoratul. I-am facut fisa de post insa nici nu a citit-o dapai sa mai citeasca legislatie.
Nu stiu ce sa fac. Pe vara acum sunt multi plecati pentru o adunare generala si de altfel asta e treaba comitetului. Va imaginati ca nu m-au mai ajutat la treaba cu nimic pentru ca am refuzat pe mama? La cei doi ma refer. Sunt singur cu morile de vint. Poate daca voi stringe semnaturi de la proprietari sa fie ok?
Eu m-as si lipsi de cei doi, presedintele dinaintea mea nu a lucrat deloc cu comitet insa nu a luat nici o decizie niciodata. Nici la banca unde era nevoie de imputernicire de la comitet pentru semnatura nu a fost dar lui i-a fost bine, nu s-a complicat inutil cu astfel de persoane.
Dati-va demisia si numai aveti prob=D>leme.:((
E o treaba "romaneasca".... Va dati seama ca eu n-as fi avut nimic impotriva daca as fi avut garantia ca se va descurca.
Avem cenzor, nimeni din bloc nu a dorit sa fie si am angajat cu salariu, singurul salariu platit, o doamna care habar nu are cu ce se maninca cenzoratul. I-am facut fisa de post insa nici nu a citit-o dapai sa mai citeasca legislatie.

Bata-te norocul sa te bata :D! Si eu care (te) credeam un om cu printipuri care va sa zica; cand colo tu esti roman get-beget =D> Pai ce au zis ,,baietii'' (si pe buna dreptate !) : daca tuta aia de cenzoare, aia care-i paralela cu cenzuratia, manca o paine (e singura salariata !), de ce sa nu se-nfrupte si a batrana a mea/a ta ?!
Cu asta trebuia sa-ncepi povestea, neicusorule :P
Fara alte comentarii ! Ai ,,rezolvat'' problema singur, chiar tu ai spus : E o treaba ,,romaneasca'' !
Ultima modificare: Miercuri, 20 Iulie 2011
s_word, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Componenta comitetului executiv Presedintele Presedintele Deschid acest topic pentru a lamuri un aspect dezbatut recent pe acest forum si nicidecum pentru a crea divergente si antipatii. Discutiile le doresc a fi ... (vezi toată discuția)
Administrator(i) infosystems4u infosystems4u Buna ziua Ne confruntam cu o situatie inedita. In urma unor conflicte intre administratora asociatiei noastre si un membru al comitetului executiv, aceasta ... (vezi toată discuția)
care sunt conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca un presedinte asociatie de locatari Osanca Osanca Buna seara, as dori sa stiu ce conditii trebuie sa indeplineasca un presedinte de asociatie de proprietari ? Administratorul asociatiei de proprietari poate ... (vezi toată discuția)