Buna ziua!
Cum se procedeaza in cazul suspendarii cim pt concediu de maternitate? Cu ce data se suspenda? Am un caz si nu stiu ce sa fac. Data suspendarii este odata cu prenatalul sau dupa postnatal? Va rog,cine ma poate ajuta cu cat mai multe amanunte. Multumesc.
Ce caz dificil! Cum ati ajuns responsabil RU? (stiu, dandu-ne pe noi afara ca suntem trecuti de 50 de ani).
Este vorba de concediu de maternitate (pre si post natal) sau dv. va referiti la concediul pentru cresterea si ingrijirea copilului unde contractul se suspenda la cererea beneficiarului acestui tip de concediu?
Hahaha, ce raspuns interesant. Mai mosule,de unde vrei sa stiu despre ce am intrebat daca nu am mai avut cazul asta? Si apoi,de unde stii ca sunt resp HR? Ca daca eram,nu mai intrebam.
1. Fiind nepoliticos si necuviincios cu consultantii s-ar putea sa nu mai primiti raspunsuri.
2. Dvs., personal, ati scris in "Profil Consultant" ca sunteti "resp hr".
3. Daca este vorba de concediu de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal) atunci este vorba de o suspendare de drept a CIM (art.50, lit.a) din Codul muncii) si in acest caz nu mai este nevoie sa faceti o decizie de suspendare a CIM. Copia certificatului medical care ramane la angajator este documentul care atesta suspendarea de drept a CIM.
4. Cand va intra in CCC va fi o suspendare a CIM din initiativa salariatului (art.51(1), lit.a) din Codul muncii) si atunci trebuie sa emiteti o decizie de suspendare a CIM.
4. Raspunsul colegului meu, @pneagu, la acest aspect s-a referit si nu intelegea de ce un responsabil RU nu stie acest lucru.
5. Si eu sunt tot un "mos", mai batran decat colegul meu, si mi-am luat permisiunea sa va raspund si sa va ajut in munca dvs. Succes!
Multumesc pt raspuns. Nu vreau sa fiu nepoliticoasa,dar mi-a raspuns urat si provocator colegul,ca nu i-am pus intrebarea personal dumnealui,imi raspunde cine vrea. Nu stiam ce si cum cu suspendarea,pt ca lucrez in domeniu doar de 4 luni si stiu doar ce e in codul muncii si cum codul muncii nu e niciodata inteles in totalitate,ca sa fiu mai sigura,am intrebat cum se procedeaza cu o persoana care vrea sa intre in concediu de maternitate.(nemaiavand si alte cazuri de genul inainte).
1. In general Codul muncii este conceput mai bine decat alte legi.
2. Nu plecati cu parerea preconceputa ca nu poate fi inteles. Dupa o perioada de experienta o sa vi se para mai usor.