avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1934 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Anulare incident plata OP - persoana juridica
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Anulare incident plata OP - persoana juridica

Se da situatia urmatoare. Eu, reprezentant al SC X SRL emit un OP la termen pentru o anumita suma datorata, contravaloare la firma Y.Cu 3 zile inainte de scadenta fila OP societatea X achita debitul catre societatea Y, dupa care, datorita unei erori de comunicare in cadrul departament contabilitate al societatii Y se introduce instrumentul la plata (desi datoria fusese deja achitata).
Astfel, banca societatii X o inregistreaza pe aceasta cu incident de plata major in CRB.
Societatea X pe care o reprezint intocmeste o cerere de anulare a incidentului de plata catre banca, anexand copiile actelor doveditoare cum ca debitul fusese deja achitat. Precizez ca la momentul inregistrarii incidentului societatea X avea conturile goale si cu poprire de la finante pentru neplata in termen a contributiilor,impozitelor,tva,etc. Raspunsul banci ila cererea de anulare a incidentului spune (citez esentialul, las partea de bla-bla deoparte):
"La data primirii instrumentului , contul societatii era zero si totodata era blocat din cauza popririlor inregistrate, cu nr. xyz . Astfel. biletul la ordin nu s-a putut deconta si a fost refuzat la plata motivul fiind - lipsa totala de disponibil, in cazul prezentarii la plata in termen si litigiu cu privire la dreptul de proprietate
Instrumentul de debit a fost introdus spre decontare de SC Y SRL, banca avand rol de tert si neavand posibilitatea de a interveni in relatia contractuala dintre dumneavoastra si societatea beneficiara
Fata de cele relatate anterior, va informam ca informatiile negative privind acest incident vor ramane inscrise la Centrala Incidentelor de Plati. Bla-bla-bla buna colaborare bla-bla-bla".
Mai exista alta cale prin care sa determinam banca sa ceara stergerea incidentului de plata?
Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 17:01, 20 Iulie 2011
[ link extern ]

poate va foloseste solutia obtinuta in respectivul dosar.
Va multumesc, exemplul respectiv se potriveste ca o manusa situatiei mele.In concluzie, trebuie sa iau legatura cu un avocat si sa actionez banca in judecata.Pot cere si achitarea cheltuielilor de judecata de catre banca, in cazul in care se dispune radierea din CRB, sau acestea raman tot in sarcina ema, desi cheltuielile sunt generate din vina lor?
nu va impiedica nimic sa le solicitati prin cererea de chemare in judecata. mie mi le-au dat :)
Pot aduce ca argumente la proces inclusiv existenta unor cazuri similare ?Parca se numeste precedent,nu?Stiu ca cel putin prin filmele americane se tine cont si de asa ceva cand vine vorba de procese :)
precedentul nu este izvor de drept. nu va dauneaza dar nu va bazati pe sentinte similare.

lasati avocatul ales sa isi faca treaba, stie el cum sa aduca in discutie sentinte similare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nebuloasa Acum aproape 3 ani societatea a primit spre reparatie o masina de la X , care era asociat la firma "XYZ" impreuna cu Y si Z. Dupa cateva luni aflam ca X a ... (vezi toată discuția)
Preluare datorii ramy84 ramy84 sc \'\'x\'\' srl este debitoarea sc \'\'y\'\' srl sc \'\'y\'\' srl este debitoare a sc \'\'z\'\' srl. Daca sc \'\'y\'\' srl da faliment, care este procedura ... (vezi toată discuția)
Executare silita pornita impotriva altei persoane decat debitorul real Irina S. Irina S. Titlu executoriu: contract de garantie cu ipoteca. Debitor SC X SRL. Inainte de inceperea executarii silite creditorul este de acord printr-o Declaratie ... (vezi toată discuția)