avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 904 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... examen magistratura
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

examen magistratura

am o intrebare cu privire la examenul in magistratura ( nu la INM ), in ceea ce priveste conditia de vechime.am vazut ca se cere o declaratie pe proria raspundere privind desfasurarea unei activitati neintrerupte.
mentionez ca eu am o vechime de 4 ani si 5 luni in avocatura, dupa care, m am suspendat la cerere ( pt ca am plecat din tara pt o perioada de 6 ani).apoi m am reinscris in barou si in curand o sa am 5 ani vechime.
ce ziceti indeplinesc conditia de vechime?
multumesc pt raspunsuri
Cel mai recent răspuns: Ulpianus , utilizator 14:11, 20 Iulie 2011
Eu cred ca nu.
Legea 303/2004 spune foarte clar ca la concursul de admitere in magistratura pot participa candidatii "cu o vechime în specialitate de cel putin 5 ani, la data sustinerii testului grila".
Legea nu spune ca vechimea trebuie sa fie neintrerupta, iar "ubi lex non distinguit, nec nos distinguere debemus". In plus, exista o ordine juridica, un regulament al CSM nu poate fi contrar legii. Si totusi, se cere aceasta declaratie...

ce ziceti indeplinesc conditia de vechime?

Conform legii 303/2004, veti indeplini conditia. In fapt, e recomandat sa va adresati cu un mail sau un telefon la CSM, pentru a afla pozitia oficiala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Admitere in magistratura AnyLorak AnyLorak Intrebare:daca am activat ca si avocat intr-o tara straina timp de 5 ani, indeplinesc conditia de a avea vechimea necesara pentru inscrierea la concursul de ... (vezi toată discuția)
Vechime in munca/specialitate zerognost zerognost 1. Cum socotim vechimea in specialitate juridica, necesara pentru a sustine examenul de intrare in magistratura pe baza vechimii (5 ani) ? -E necesar ca ... (vezi toată discuția)
Inm 2 maria20 maria20 pt a intra la inm trebuie neaparat sa termin facultatea de drept la zi sau pot avea o diploma de licenta si la id?va multumesc (vezi toată discuția)