avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 476 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Decont cazare la hotel de 4*
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Decont cazare la hotel de 4*

Daca merg la un curs de pregatire profesional organizat de catre o societate si respectivul curs este cu cazare la un hotel de 4*, institutia imi poate deconta cazarea integral, stiind ca pe factura nu se specifica cate * are hotelul?
Rog baza legala.
Cel mai recent răspuns: Cornelia Tulpan , Contabil 22:49, 20 Iulie 2011
CF art.21 alin.(2) lit. e)
art 151 codul muncii

(1) În cazul în care angajatorul nu si-a respectat obligatia de a asigura pe cheltuiala sa participarea unui salariat la formare profesionala în conditiile prevazute de lege, salariatul are dreptul la un concediu pentru formare profesionala, platit de angajator, de pâna la 10 zile lucratoare sau de pâna la 80 de ore. (2) În situatia prevazuta la alin. (1) indemnizatia de concediu va fi stabilita conform art. 145.
(3) Perioada în care salariatul beneficiaza de concediul platit prevazut la alin. (1) se stabileste de comun acord cu angajatorul. Cererea de concediu platit pentru formare profesionala va fi înaintata angajatorului în conditiile prevazute la art. 151 alin. (1).
Art. 153.
Durata concediului pentru formare profesionala nu poate fi dedusa din durata concediului de odihna anual si este asimilata unei perioade de munca efectiva în ceea ce priveste drepturile cuvenite salariatului, altele decât salariul.
Cred ca nu m-am facut inteleasa.
Institutia trimite la curs salariatul, dar la acel curs cazarea este la un hotel cotat la 4 stele, iar in Ordinul 1860 am inteles ca spune ca decontarea se face pana la maximum 3 stele...dar daca pe factura societatea scrie doar servicii hoteliere...si nu specifica cate stele are hotelul..
Poate contabila sa spuna ca nu deconteaza daca verifica hotelul cate stele are?
Ordinul 1860 se refera la institutiile publice. Din intrebarea dvs. nu rezulta unde se incadreaza institutia care plateste decontul.
Daca este vorba de o institutie publica, va incadrati in prevederile Ordinului 1860.

Art. 26. -
(1) Persoana trimisa in delegare intr-o localitate situata la o distanta mai mare de 5 km de localitatea in care isi are locul permanent de munca si in care nu se poate inapoia la sfarsitul zilei de lucru are dreptul la decontarea cheltuielilor de cazare efectuate, pe baza documentelor justificative, dupa cum urmeaza:
a) in cazul cazarii in structurile de primire turistice, in limita tarifelor practicate in structurile de 2 stele, pentru o camera cu pat individual sau, in cazul in care unitatea nu dispune de o astfel de camera, pentru o camera cu doua paturi;
b) in situatii deosebite, rezultate din declaratii pe propria raspundere, in care, ca urmare a imposibilitatii cazarii in structurile de primire turistice de 2 stele sau de confort mai redus, persoana trimisa in delegare a fost cazata in structuri de primire turistice de confort superior, decontarea cheltuielilor de cazare se face in [/u]limita tarifelor practicate in structurile de primire turistice de 3 stele pentru o camera cu pat individual sau, in cazul in care unitatea nu dispune de o astfel de camera, pentru o camera cu doua paturi.
(2) In cazul in care cazarea s-a facut intr-o structura de primire turistica de confort superior celei de 3 stele, se deconteaza numai 50% din tariful de cazare perceput.
Art. 27. - In structurile de primire turistice se includ: hoteluri, moteluri, vile, bungalouri, cabane, campinguri, sate de vacante, pensiuni, popasuri turistice, spatii de campare organizate in gospodariile populatiei destinate prin constructie cazarii
Art. 28. - In situatia in care personalul aflat in delegare nu se cazeaza in conditiile prevazute la art. 26, cheltuielile de cazare se compenseaza prin plata, pentru fiecare noapte, a sumei de 30 lei.
Art. 29. - La stabilirea cheltuielilor de cazare care se deconteaza se iau in considerare taxa de parcare hoteliera, taxa de statiune si alte taxe prevazute de dispozitiile legale in vigoare.
Art. 35. - Persoanele trimise sau chemate la diferite instructaje sau alte activitati in legatura cu sarcinile lor de serviciu beneficiaza de drepturile reglementate prin prezenta hotarare.


Ultima modificare: Miercuri, 20 Iulie 2011
Cornelia Tulpan, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sume alocate cheltuielilor de transport,cazare,etc Sandybel Sandybel care sunt limitele pentru sumele acordate de s.r.l-uri pentru cheltuieli de transport, cazare, diurna pentru angajati si administrator? Multumesc! Dar tot nu ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli cazare soferi cursa lunga alcibiade alcibiade Buna seara, Un sofer de tir solicita in instanta cheltuieli de cazare conform art. 26 din HOTÃRÂRE nr. 1860 din 21 decembrie 2006 privind drepturile şi ... (vezi toată discuția)
Valoare diurna legala Medu Medu As dori sa stiu cat este in prezent valoarea diurnei legale. Multumesc anticipat! (vezi toată discuția)