avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cheltuieli cazare soferi cursa lunga
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cheltuieli cazare soferi cursa lunga

Buna seara,

Un sofer de tir solicita in instanta cheltuieli de cazare conform art. 26 din HOTÃRÂRE nr. 1860 din 21 decembrie 2006 privind drepturile şi obligaţiile personalului autorităţilor şi instituţiilor publice pe perioada delegării şi detaşării în altă localitate, precum şi în cazul deplasării, în cadrul localităţii, în interesul serviciului

in conditiile in care cabina TIR-ului era echipata corespunzator (cu pat de dormit, a primit diurna)
(1)Persoana trimisă în delegare într-o localitate situată la o distanţă mai mare de 5 km de localitatea în care îşi are locul permanent de muncă şi în care nu se poate înapoia la sfârşitul zilei de lucru are dreptul la decontarea cheltuielilor de cazare efectuate, pe baza documentelor justificative, după cum urmează:
a)în cazul cazării în structurile de primire turistice, în limita tarifelor practicate în structurile de 2 stele, pentru o cameră cu pat individual sau, în cazul în care unitatea nu dispune de o astfel de cameră, pentru o cameră cu două paturi;
b)în situaţii deosebite, rezultate din declaraţii pe propria răspundere, în care, ca urmare a imposibilităţii cazării în structurile de primire turistice de 2 stele sau de confort mai redus, persoana trimisă în delegare a fost cazată în structuri de primire turistice de confort superior, decontarea cheltuielilor de cazare se face în limita tarifelor practicate în structurile de primire turistice de 3 stele pentru o cameră cu pat individual sau, în cazul în care unitatea nu dispune de o astfel de cameră, pentru o cameră cu două paturi.
(2)În cazul în care cazarea s-a făcut într-o structură de primire turistică de confort superior celei de 3 stele, se decontează numai 50% din tariful de cazare perceput.
Art. 27
În structurile de primire turistice se includ: hoteluri, moteluri, vile, bungalouri, cabane, campinguri, sate de vacanţe, pensiuni, popasuri turistice, spaţii de campare organizate în gospodăriile populaţiei destinate prin construcţie cazării.
Art. 28
În situaţia în care personalul aflat în delegare nu se cazează în condiţiile prevăzute la art. 26, cheltuielile de cazare se compensează prin plata, pentru fiecare noapte, a sumei de 30 lei.

Din cazurile intalnite de d-voastra, poate a mai existat si alt reclamant de asemenea gen, instanta cum interpreteaza ?
Sau care este punctul d-voastra de vedere ?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Feni , utilizator 22:23, 20 Februarie 2011
Poate invoca contractul colectiv de munca , daca sunt prevazute clauze referitoare la cazare , plafonul poate fi mai mare de 30 lei, acela este strict pentru bugetari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sume alocate cheltuielilor de transport,cazare,etc Sandybel Sandybel care sunt limitele pentru sumele acordate de s.r.l-uri pentru cheltuieli de transport, cazare, diurna pentru angajati si administrator? Multumesc! Dar tot nu ... (vezi toată discuția)
Plata delegatiilor jicareanangela jicareanangela Buna ziua, am si eu o intrebare referitor la plata delegatiilor. Ma intereseaza cand sunt plecat in delegatie mai multe zile si nu ma cazez cu factura cu cat ... (vezi toată discuția)
Decont cazare la hotel de 4* alexandru andra alexandru andra Daca merg la un curs de pregatire profesional organizat de catre o societate si respectivul curs este cu cazare la un hotel de 4*, institutia imi poate deconta ... (vezi toată discuția)