avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... sfatul unui avocat
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

sfatul unui avocat

am divortat de sotul meu...pe data de 29 iunie am primit hotararea de divort...am fost la evidenta populatiei pentru schimbarea buletinului dar m-i sa spus ca trebuie sa astept 30 de zile pana cand hotararea va vi definitiva. Intrbarea este daca eu su fostul sot mergem la judecatorie si spunem ca suntem de acord ca definitiva sa fie acordata mai devreme ..am vreo sansa? eu am nevoie urgenta de buletin..................................................................................................................................................ma numesc cornelia....am 31 ani si sunt din slatina jud olt
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 13:57, 20 Iulie 2011
Nu puteti.Va trebui sa asteptati sa treaca termenul legal. Instanta respecta acest termen cu strictete. Sotul poate merge cu dvs acum la judecatorie iar ulterior la 3,4,5 zile sa se razgandeasca. Instanta stie asta si nu va va definitiva hotararea decat dupa expirarea termenului prevazut de lege.
Puteti sa mergeti la Judecatorie si sa mentionati ca renuntati la dreptul de a face recurs impotriva hotararii de divort. Eventual faceti si o declaratie notariala autentificata la notar prin care declarati expres ca renuntati la dreptul de recurs si o depuneti la Judecatorie. Odata cu renuntarea expresa la recurs , hotararea va deveni definitiva si irevocabila, si se va mentiona acest lucru pe hotarare. Dupa ce veti avea hotararea cu mentiunea ca e definitiva si irevocabila mergeti la Oficiul de stare civila. Apoi puteti sa va faceti un nou buletin care in regi, de urgenta se face in cateva ore.
Hotararea instantei de fond este atacabila cu apel in 30 de zile de la comunicare si nu cu recurs.
Aveti posibilitatea sa legalizati hotararea mai inainte de expirarea termenul de apel daca:
-ambele parti- reclamantul si paratul merg impreuna la judecatorie si formuleaza fiecare cate o cerere adresata presedintelui instantei, o cerere prin care solicita sa se ia act ca partile inteleg sa nu declare apel impotriva sentintei respective,
-fiecare dintre cei doi vor atasa cererii o copie xerox a CI.
Dupa aceasta procedura puteti solicita legalizarea sentintei cu mentiunea definitiva si irevocabila .
Pentru legalizare aveti nevoie de :
-cerere adresata pesedintelui instantei,
-taxa de timbru de 2.00 lei,
-timbru jud. de 0,15 lei,
-hotararea a carei legalizare se solicita.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Iulie 2011
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am divortat, cum schimb cartea de identitate ? dorinaionita6969 dorinaionita6969 in urma divortului,am primit acasa o hotarareprin care mi se comunica ca este irevocabila in ceea ce priveste divortul si cu drept de apel in termen de 30zile ... (vezi toată discuția)
Hotarare de divort aurpoze aurpoze am o hotarare de divort data de instanta prin acre precizeaza unele lucruir la sfarsit spuen cu apel in 30 de zile .. Zilele aceste am avut nevoie de ... (vezi toată discuția)
Parasire tara mareboys mareboys In urma procesului de divort a fost pronuntata in anul 2006 o sentinta prin care fiica mea imi este incredintata spre crestere si educare. Dupa expirarea ... (vezi toată discuția)