avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Despagubiri sot infidel
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Despagubiri sot infidel

Suntem casatoriti de 25 de ani. Acum 5 ani am avut o perioada de neintelegeri urate, ne-am separat 2 ani fara sa divortam. In acest timp eu am avut un prieten iar sotul stia. Acum suntem din nou impreuna intr-o casnicie acceptabila. El stie de infidelitatea mea si in unele momente ma ameninta ca divorteaza si cere despagubiri. Poate?
Mahetin a scris:

Din octombrie ar putea sa ceara despagubiri.

Din câte mai știu eu, dar poate că sunt în urmă (no chance :D), ”legea nu se aplică retroactiv, cu excepția celei penale, mai favorabile”. #-o
Ultima modificare: Miercuri, 20 Iulie 2011
bianca.bonnie, utilizator
Nu este corect sa se aplice retroactiv:
Daca as fi stiut ca va aparea aceasta lege nu i-as fi spus si n-ar fi stiut nimic. Cu alte cuvinte daca as fi fost necinstita "mana legii" nu m-ar fi ajuns. Daca am ales sa fiu cinstita sunt pasibila de "pedeapsa" !?
Doamna, asa cum am mai precizat Legea dispune doar pentru viitor, nu puteti fi trasa la raspundere de o fapta care nu era sanctionabila la vremea savarsirii chiar daca ulterior printr-un act normativ, atrage raspundere.
Multumesc. Am dorit o precizare fiindca majoritatea repondentilor mi-au raspuns invers sau ambiguu.
Nu... a fost doar efectul unei cauze. Oricum el a initiat impacarea, altfel nu se intampla.
Chiar dvs. judecati efectul fara sa cunoasteti cauza?
Fiti obiectiv sau detasat. Altfel, m-ati convins!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort in noul cod civil mlaap mlaap buna ziua, Am citit in nou cod civil ca prestatia compensatorie se poate acorda de catre instanta doar dupa o casatorie de 20 ani. Eu am o casnicie care a ... (vezi toată discuția)
Divort-infidelitate Fl0r3ntina Fl0r3ntina buna ziua, este adevarat ca s-a dat o lege prin care sotul/sotia infidel/infidela prierde dreptul asupra bunurilor dobandite in timpul casatoriei? daca da ... (vezi toată discuția)
Divort miroiuioana miroiuioana daca sotul are casa mostenita dobandita in timpul casatoriei, in urma divortului eu si copilul ,(pentru ca nu avem unde ne duce) putem solicita sa ramanem ... (vezi toată discuția)