avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 945 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Profesorii au statut de functionari publici?
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Profesorii au statut de functionari publici?

Vreau sa intreb daca profesorii au statutul de functionar public ?
Cel mai recent răspuns: mihaicalinescu2005 , utilizator 17:21, 24 Iulie 2011
Profesorii nu sunt functionari publici, sunt cadre didactice si au propriul lor statut al personalului didactic aprobat prin legea 128/1997.
Nu sunt functionari publici
justicemn a scris:

Profesorii nu sunt functionari publici, sunt cadre didactice si au propriul lor statut al personalului didactic aprobat prin legea 128/1997.

Legea nr.128/1997 a fost abrogată de Legea nr.1/2011 - legea educaţiei naţionale , la data de 9 feb. 2011 .
corect, dar esenta ramane aceeasi : profesorii nu sunt functionari publici, intrucat, prin natura meseriei lor, nu exercita prerogative de putere publica. :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Varsta de pensionare - cadru didactic alinalextd alinalextd Sunt profesor, n. 31.05.1950 , am o vechime de 39 ani,cand pot iesi la pensie la limita de varsta? Dar anticipat si cu ce penalizare? Odata proesorii puteau ... (vezi toată discuția)
Iesire la pensie anticipat doru anghel doru anghel 1) As vrea sa stiu [b]cand poate iesi la pensie anticipat (partial) fratele meu nascut in 11 mai1952. Face 35 de ani de contributie in toamna 2011 [/b]prin ... (vezi toată discuția)
Sporul de vechime lili35_escu lili35_escu Am absolvit facultatea de filologie in 1980.Am lucrat : 1. 1 sept 1980-31oct 1985 ca profesor in inv. 2. 1 noi 1985- 29 iulie 1997 traducator (in ... (vezi toată discuția)