avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 820 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Determinarea punctajului mediu anual
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Determinarea punctajului mediu anual

as vrea sa stiu daca anii in care nu am contribuit la fondul de pensii afecteaza valoarea pensiei si cum?
E vorba de vreo 2 ani lucrati fara carte de munca prin anii 90.
De ex daca valoarea insumata a punctajelor din toti anii este 50
iar numarul de ani de contributie este 36 (38 de ani lucrati din care 2 ani fara carte de munca)
atunci punctajul mediu se obtine prin impartirea lui 50 la 36 sau la 38?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 15:49, 10 August 2011
Cei doi ani nu se pun la pensie.

Daca nu ma insel punctajul total de pensie se imparte la stagiul complet de cotizare care se inmulteste cu punctul pensiei.

Ex: 50,00000/35=1,42857x732,80=1046,85 Lei.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Iulie 2011
ContSters98245, utilizator
doru anghel a scris:
De ex daca valoarea insumata a punctajelor din toti anii este 50
iar numarul de ani de contributie este 36 (38 de ani lucrati din care 2 ani fara carte de munca) atunci punctajul mediu se obtine prin impartirea lui 50 la 36 sau la 38?

Numarul total de puncte nu se imparte nici la 36 de ani, nici la 38 de ani. Acesta este stagiul realizat de cotizare. Punctajul mediu anual se obtine impartind numarul total de puncte la stagiul complet de cotizare prevazut in anexa 5 a Legii nr. 263/2010, in functie de data nasterii (art. 95, alin. 1 din Legea nr. 263/2010).
Ultima modificare: Miercuri, 10 August 2011
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se calculeaza pensia de invaliditate plesea_enache@yahoo.com plesea_enache@yahoo.com cu toate ca nu as vrea, am ajuns si in situatia asta, ma numesc plesea enache , am parkinson si sunt nevoit sa ma pensionez pe caz de boala , am 50 de ani si o ... (vezi toată discuția)
Cuantumul pensiei de invaliditate gradul ii tgeorgeta tgeorgeta Am un salariu de 1440 lei si un stagiu de cotizare de 38 ani. Cum se calculeaza cuantumul pensiei de invaliditate gradul II ? (vezi toată discuția)
Calcul pensie limita de varsta - persoana cu handicap preexistent calitatii de asigurat Alexandru Munteanu Alexandru Munteanu Avem urmatoarea speta. Barbat, nascut in mai 1961, perioada de cotizare 30 de ani cu handicap accentuat preexistent. Are un punctaj total de 37.02389 care ... (vezi toată discuția)