avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 419 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... dreptul de vizitare minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

dreptul de vizitare minor

Buna ziua
Va rog spuneti mi daca un minor de 12 ani poate fi obligat sa mearga la parintele caruia nu ia fost incredintat, in perioada cand acesta are drept de vizitare cu luaraea minorului la domiciliu, daca minorul refuza sa mearga.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: andymaurul , utilizator 22:37, 20 Iulie 2011
Desi legea nu este explicita in acest sens,executorul judecatoresc poate proceda la executarea silita,in sensul de a incredinta temporar -in perioada stabilita de instanta de judecata-parintelelui ce are acest drept.
ce motiv are de refuza sa mearga? e batut, agresat?
nu vrea sa spuna motivul pentru care nu vrea; nu este agresat fizic
nu poate fi obligat. chiar daca se apeleaza la un executor, acesta n-o sa-l smulga pe copil
important e ca parintele caruia ii e incredintat sa nu se opuna executorului sau sa impiedice vizita in vreun fel.
mai departe, ar trebui sa aflati de ce anume nu vrea sa mearga, poate rezolvati problema. puteti apela si la un psiholog.
multumesc

Alte discuții în legătură

Tatal nu vrea sa mai plateasca pensia de intretinere si crestere a copilului teo06 teo06 buna ziua,am o problema cu fostul sot care nu doreste sa mai plateasca pensia pentrul copilul nostru.noi am divortat la notar in luna aprilie acolo noi am ... (vezi toată discuția)
Lipsire de libertate? sau nerespectarea masurilor privind incredintarea minorului? vldstf vldstf O doamna X a trait in concubinaj cu domnul Y si, in urma acestei relatii, au impreuna un copil de aproximativ 3 ani. In prezent, fiind despartiti, se judeca ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna/autoritate parinteasca daiana21 daiana21 inteleg ca prin ncc in urma divortului minorii raman in custodie comuna. Ce inseamna asta mai exact ? Adica, daca divortezi, copilului i se stabileste ... (vezi toată discuția)