avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... custodie comuna/autoritate parinteasca
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

custodie comuna/autoritate parinteasca

inteleg ca prin ncc in urma divortului minorii raman in custodie comuna. Ce inseamna asta mai exact ?
Adica, daca divortezi, copilului i se stabileste domiciliul la unul din parinti si, cel putin teoretic, locuieste la acesta si ramane in grija acestuia, dar si celalalt parinte participa la toate hotararile importante care privesc minorul. Ce nu inteleg eu este modul in care se manifesta aceasta - copilul sta la mine, dar partenerul meu in virtutea ncc, imi ia copilul de la scoala fara sa anunte si in general dispune de el dupa bunul plac. Vorbesc aici de situatia in care parintii nu se inteleg in privinta programului de vizitare sau pur si simplu de rea vointa. Nu inteleg cum este aparat aici interesul minorului, atata vreme cat este greu de dovedit ca parintele caruia nu i s-a incredintat copilul nu a manifestat in timpul casniciei preocupare pentru copil, iar acum din motive ce nu tin neaparat de copil, tine sa dovedeasca faptul ca e un bun parinte.
Care sunt de fapt avantajele parintelui caruia i s-a incredintat copilul ?
Cel mai recent răspuns: daiana21 , utilizator 18:17, 15 Octombrie 2011
Părintele care nu are în grijă minorul nu are dreptul să dispună după bunul plac de minor.Programul de vizitare este hotărît prin instanță.Există însă și cazuri în care dacă părintele respectiv nu poate să viziteze copilul(cazuri de forță majoră) ,de comun acord cu dvs. , programul poate fii schimbat fără a ajunge iarăși în instanță.Dacă îl educă,este f.b.Dacă însă are alte planuri,există pe internet ceasuri cu GPS și microfon putînd înregistra discuția . Este un pic cam scump dar merită.În privința hotărîrilor comune, de ex. dacă doriți ca copilul să meargă la cursuri de înot și celălalt părinte se opune nu aveți ce face.AVANTAJE-VÃ FACEȚI DATORIA DE PÃRINTE.Plata pensiei de întreținere TOTAL în cuantumul stabilit .
Asta era si ideea, sa-ti poti face datoria de parinte. Mi s-ar fi parut aiurea sa traga amandoi de copil in virtutea asa-zisei custodii comune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tutela comuna ANDRE_EEA ANDRE_EEA BUNA ZIUA IN URMA UNUI DIVORT DIN CULPA COMUNA SE POATE OBTINE CUSTODIA COMUNA PENTRU UN COPIL DE 10 ANI SI 3 LUNI,SI DACA DA CE DREPTURI VOM AVEA CA PARINTI ... (vezi toată discuția)
Custodia comunã este prevãzutã sau nu? Antoanela Geaman Antoanela Geaman Deoarece am primit o multime de intrebari pe acesta tema si am vazut si o sumedenie de discutii tangentiale, as dori sa o dezbatem. Rugamintea este doar ca ... (vezi toată discuția)
Rog lămurire custodie comuna ContSters193379 ContSters193379 Rog să-mi spuneți exact ce anume inseamnă această custodie comună,ce se schimbă dacă ii va fi acordată fostului soț:? Copilul imi este încredințat ... (vezi toată discuția)