avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1085 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... TUTELA COMUNA
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

TUTELA COMUNA

BUNA ZIUA
IN URMA UNUI DIVORT DIN CULPA COMUNA SE POATE OBTINE CUSTODIA COMUNA PENTRU UN COPIL DE 10 ANI SI 3 LUNI,SI DACA DA CE DREPTURI VOM AVEA CA PARINTI ASUPRA COPILULUI SI CUM SE VA IMPARTI TIMPUL PETRECUT CU EL?
MULTUMESC ANTICIPAT PENTRU AMABILITATEA DE A-MI RASPUNDE
Cel mai recent răspuns: trope_doi , utilizator 00:26, 24 Septembrie 2010
copilul va fi incredintat unuia din parinti, dand dreptul celuilalt de a pastra relatii personale cu minorul
Exista, undeva in aceasta tzara, o hotarare judecatoreasca prin care se dispune ca minorul sa locuiasca doua saptamani la unul dintre parinti si doua saptamani la celalalt. Aceasta nu inseamna ca nu se face “incredintarea” catre unul dintre parinti dar celalalt parinte are drept de… vizita (cu luarea copilului la domiciliul sau timp de doua saptamani).

Incercati sa cereti aceasta in instanta - sansele pot fi mai mari daca parintii se inteleg asupra acestui aspect si distanta intre domiciliile lor este mica. Daca aveti avocat cereti sa caute respectiva hotarare judecatoreasca - despre care nu stiu (inca) exact in ce conditii a fost data.

Nu ar fi “custodie comuna” in sensul juridic al sintagmei (care nu se foloseste in RO), dar e mai mult decat vizita la sfarsit de saptamana - din doua in doua saptamani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scoatere din tara minor daria_ramona2006 daria_ramona2006 Buna ziua ,as avea o intrebare : sunt divortata din 2010 si am o fetita de 7 ani si jumatate ; la divort fetita mi-a fost incredintata prin hotarare ... (vezi toată discuția)
Copil minor - unul din parinti doreste sa ia copilul definitiv din tara. ioanadenisa ioanadenisa Buna ziua, As dori sa stiu daca dupa Noul Cod Civil in cazul unui copil minor unul din parinti poate sa-l ia si sa-i stabileasca domiciliul in alta ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, in cazul in care părinții minorului divorțează ... suciu_diana suciu_diana Buna ziua, In cazul in care părinții minorului divorțează la notar, cum se acorda custodia copilului? În sensul în care, unul dintre soți dorește că ... (vezi toată discuția)