avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Copil Minor - Unul din parinti doreste sa ia copilul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Copil Minor - Unul din parinti doreste sa ia copilul definitiv din tara.

Buna ziua,
As dori sa stiu daca dupa Noul Cod Civil in cazul unui copil minor unul din parinti poate sa-l ia si sa-i stabileasca domiciliul in alta tara...

Mai exact situatia este :
-exista hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila din 2010 prin care minorul este incredintat unuia dintre parinti.
-nu este specificata custodia comuna si nici program de vizita in hotarare

Poate lua definitiv copilul din tara daca nu avem custodie comuna?
Dar daca ar exista custodie comuna?

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 22:51, 19 Decembrie 2015
Da, puteți să plecați cu copilul din țară. După o perioadă reședința obișnuită a copilului va fi la locuința din străinătate.
Dar daca ar exista custodie comuna?

cu acordul celuilalt parinte sau cu incuviintarea instantei.
Hotărârea pe care o aveți nu necesita acordul celuilalt părinte pentru stabilirea cu minorul în străinătate.
Probabil celalat părinte nici nu prea a fost interesat...
La ce va referiti cand spuneti ca ... "Probabil celalat părinte nici nu prea a fost interesat..." ?
Parintele care nu are custodia si nu are program de vizita cerut in proces nu pare sa fie un parinte interesat de copil.

Daca nu s-a exercitat program de vizita si celalat parinte nu este de acord ca minorul sa plece din tara si sustine ca vrea ca in viitor sa exercite nu poate emotiona instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire din tara cu un copil minor felice76 felice76 Buna ziua! As dori sa ma informati cu privire la conditiile care sunt impuse pentru iesirea din tara a unui copil minor.Precizez ca imi este incredintat ... (vezi toată discuția)
O solutie paul_michis paul_michis am o fetita de 2 ani. mama ei a cerut incredintarea minorei ca sa ii faca pasaport si sa plece in strainatate. stiu sigur ca va chistiga, voi primi program ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna annepetronela annepetronela Buna ziua! V-asi ruga sa imi spuneti ce inseamna custodia comuna si ce drepturi are tatal asupra minorilor, acestia fiind incredintati mamei cu domiciliul ... (vezi toată discuția)