avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua, In cazul in care părinții minorului ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua, In cazul in care părinții minorului divorțează ...

Buna ziua,
In cazul in care părinții minorului divorțează la notar, cum se acorda custodia copilului? În sensul în care, unul dintre soți dorește că după divorț sa ia copilul sa îl tina la bunici o perioada, să îl țină la el două săptămâni pe luna, etc. Celălalt părinte este obligat să accepte, având în vedere că divorțul se face la notar, deci de comun acord?
Unde pot sa citesc mai multe în legătură cu timpul pe care minorul îl poate petrece cu un părinte, in cazul de fata cu tatăl?
Menționez că minorul are 1 an.
Mulțumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 17:33, 2 Septembrie 2020
Buna ziua,
Pentru a divorta la notar trebuie sa aveti stabilit la cine o sa locuiasca minorul, ce program de vizita are celalalt parinte, cuantumul pensiei alimentare...
Daca nu va intelegeti in acest sens puteti incerca sa mergeti la mediere sau divorta in instanta, nu trebuie sa acceptati conditiile care va dezavantajeaza doar pentru a divorta la notar
Ultima modificare: Miercuri, 2 Septembrie 2020
Ionut.ion, utilizator
Doar prin avocati puteti afla informațiile care va interesează.
Cautati avocat, faceți programare si va explica tot inclusiv situatia cu procesul.
Pentru notariat mergeti si întrebați notarul.
La termenul de 30 de zile veti semna o convenție cu privire la minor (program de vizita, weekenduri, vacante etc), astfel cum ati convenit dvs, părinții.
Discutați cu soțul.
Autoritatea părintească se exercită în comun de către ambii părinți.
Nu exista notiunea de "custodie".
Copilul va avea domiciliul la unul dintre părinți, însă ambii vor hotărî in ceea ce priveste minorul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie comuna Zapezica Zapezica La custodie comuna cat timp petrece cu mama și cât cu tata copilul... Legal (vezi toată discuția)
Custodie comuna annepetronela annepetronela Buna ziua! V-asi ruga sa imi spuneti ce inseamna custodia comuna si ce drepturi are tatal asupra minorilor, acestia fiind incredintati mamei cu domiciliul ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna LilianEffect LilianEffect Buna ziua.La momentul actual,sunt divortata cu 2 copii minori in custodia mea,unul de 7 ani si unul care inca nu a implinit 2 ani.Daca tatal copiilor ar cere ... (vezi toată discuția)