avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ce consemneaza executorul judecatoresc in ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ce consemneaza executorul judecatoresc in procesul-verbal cand canstata ca minorul refuza sa mearga la parintele creditor?

Executorul consemneaza toate detaliile sau doar ce vrea el?

Ma refer daca consemneaza tot ceea ce se intampla cu ocazia executarii silite, pana si la cel mai mic gest al minorului sau ceea ce afirma acesta sau doar ca nu se poate face executarea silita ca urmare a refuzului minorului?

Adica se face un film, o povestire pe scurt, a ceea ce se intampla sau consemneaza sec ca minorul refuza sa se supuna hotararii judecatoresti?

Aspectul prezinta relevanta sub aspectul culpei sau lipsei culpei parintelui debitor, adica a vinovatiei sau nevinovatiei a parintelui debitor.
Nu inteleg, e intrebarea ta, de specialist juridic sau...
Cum poate nota un om tot? Si vedea tot ce se intampla in acelasi timp? Crezi ca scrie vreun executor cum s-a impiedicat X in timp ce Y se incheia la siret iar Z vorbea despre luna?
#-o
Din experienta mea care imi arata ca si executorii sunt oameni, executorul va consemna refuzul neclintit al minorului, chiar si dupa ce executorul a incercat sa-l convinga pe minor ca nu i s-ar intampla nimic rau daca ar merge cu tatal. Evident va consemna si ce anume motiveaza minorul (daca motiveaza) ptr a-si legitima acest refuz. La mine s-a consemnat ca tata e rau cu mama ptr ca o da in judecata.
Oricum, procesul verbal se semneaza de toate partile implicate: creditor, debitor, dgaspc, executor, fiecare putand formula obiectiile pe care le considera relevante.
Ultima modificare: Vineri, 12 Februarie 2016
ContSters257745, utilizator
Avlil, intrebarea mea vizeaza faptul ca executorul trebuie sa consemneze absolut tot ce este necesar si pentru o parte si pentru alta.Fara omisiune.
Refuzul minorului daca este sau nu justificat ma intereseaza deoarece e vorba de acele penalitati care se aplica mamei pentru simplul refuz al minorului fara ca ea sa aiba o vina in afara de a fi mama a se vedea (art. 911 rap. la art. 905 alin. 2 si art. 912 alin. 5 NCPC).Adica trebuie consemnat motivul si chiar ceea ce se intampla in fapt acolo.

Nu trebuie incheiat un proces-verbal asa cum s-ar incheia daca s-ar preda un bun adica in mod simplu.

Dupa parerea mea, procesul-verbal incheiat de executor in materie de executare silita referitoare la minori trebuie sa semene foarte mult cu o declaratie data la politie in care sa se relateze tot ceea ce s-a intamplat.
Lucrurile nu sunt atat de simple precum par...

Ma intereseaza pentru ca in cadrul invocarii unei exceptii de neconstitutionalitate apararea se va baza pe discriminarea legii si daca nu rezulta din probe discriminarea, adica refuzul minorului si nevinovatia mamei exceptia va fi respinsa ca inadmisibila de catre instanta ordinara, fara a mai ajunge dosarul la Curtea Constitutionala.
Proba principala este tocmai procesul-verbal incheiat de executor.



Shomo, este normal sa se consemneze tot.
Atitudinea minorului descrisa in procesul-verbal este foarte importanta si in ceea ce priveste o plangere penala depusa de catre parintele creditor.

Cunoasteti vreun caz in care mama s-a opus in mod vadit si a rezultat din procesul-verbal acest lucru?
Adica sa traga executorul sau tatal de copil si minorul tipand sa intervina mama?

Ar fi o opunere la executare a mamei dar bazata pe incalcarea legii de catre executor sau de catre tata.Adica premisa care a determinat incalcarea legii de catre parintele debitor a fost incalcarea legii de catre executor sau de catre parintele debitor.Ma refer la ipoteza in care s-ar incalca art. 910 alin. 4 NCPC de catre parintele creditor si ar atrage o interventie a parintelui debitor.Adica s-ar ajunge sa foloseasca forta ambii parinti tragand de minor.
Banuiesc ca executorul nu ar risca sa faca asa ceva ca s-ar fi auzit...dar...daca se vine cu politia va iesi harmalaie probabil...
Toata lumea o sa fie incordata...si fara politie dara daca se apeleaza la politie sigur apar mari probleme ca se vor exercita presiuni...

P.S. Imi pare rau ca sunteti banat dar o sa astept pana reveniti.
Ultima modificare: Vineri, 12 Februarie 2016
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Executorul poate să scrie şi că minorul a refuzat şi că mama s-a opus.
Când au fost la noi, mai înainte s-a crizat copilul, apoi mama a spus că în aşa condiţii nu e de acord să fie luat copilul, dar şi psihologii de la A.T. au apus că nu e indicat să fie luat copilul în aşa stare. Poliţistul a fost doar martor, şi nimeni nu a făcut circ în afară de copil.
Pe Procesul Verbal tip, există 2-3 rânduri pentru observaţii.
In conditiile descrise de dvs. era normal ca mama sa intervina si a avut si sprijinul aferent in mod corect.
Din punctul meu de vedere nici raspundere penala nu exista in acest caz.

Cand a facut circ copilul, atunci cand tatal a vrut sa puna mana pe el sau cum?
Sau au avut loc numai discutii si copilul facea zgomot?
Cati ani are copilul?

Alte discuții în legătură

Program de vizita pentru mama in cazul schimbarii domiciliului minorului la tata againstPAS againstPAS Daca soliciti modificarea domiciliului de la mama la tata si nu vrei sa ingradesti dreptul mamei de a-si vedea copilul, ce solutie de program de vizita ai ... (vezi toată discuția)
Obligatiile parintelui rezident in cazul programului cu preluarea din domiciliu againstPAS againstPAS In cazul unui program cu preluare de la domiciliu, ce ar trebui sa faca parintele rezident? Cum ar trebui sa pregateasca copilul? Este normal sa nu permita ... (vezi toată discuția)
Vizita minor in custodie comuna elena84 elena84 Buna ziua, In urma unui divort la notar, custodia copilului s-a stabilit a fi comuna, cu program de vizita si vacante pt tata, domiciliul fiind la mama.In cca ... (vezi toată discuția)