avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 601 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Vizita minor in custodie comuna
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Vizita minor in custodie comuna

Buna ziua,
In urma unui divort la notar, custodia copilului s-a stabilit a fi comuna, cu program de vizita si vacante pt tata, domiciliul fiind la mama.In cca 2 ani de la divort tatal si-a vazut fetita de 4 ori, doar in prezenta mamei(conventia spune clar doar tatal si minorul), timp in care mama se plange de fata cu fetita si vb inadecvat.Nu i se da voie sa isi vada fetita, mama considera "ca au fost parasitet" deci nu se poate numi tata daca a divortat.Pensia alimentara i-a fost platita in avans in perioada de 30 de zile de asteptare de la depunerea actelor la notar,din mana, cu martor.Acum pretinde pensia alimentara din urma, spunand "ca merita banii pt ea pt drama suferita"Aceste lucruri sunt inscrise pe e-mail in conversatiile avute.
Intrebarea mea este care ar fi procedura juridica in aceasta situatie.Mentionez ca s-a adresat sectiei de politie de care apartine mama minorei cu domiciliul, a facut reclamatie in scris, iar ca solutionare, domnul politist l-a pus sa isi retraga plangerea si sa mearga in instanta pt ca nu exista procedura in codul civil pt astfel de situatii.Protrectia copilului l-a trimis la politie iar politia nu poate face nimic pt ca NU EXISTA PROCEDURA IN CODUL CIVIL:(((( .
Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Vineri, 20 Septembrie 2013
elena84, utilizator
Nu are cum sa pretinda si o alta suma de bani, adica degeaba o pretinde daca exista dovada ca tatal aplatit-o. Tatal sa incerce pe viitor sa plateasca prin mandat postal.
Tatal trebuie sa mearga la un executor judecatoresc sa puna in executare acordul incheiat la notar.

Daca merge cu executorul sperii copilul, ii spune :uite a venit sa te ia , sa iti faca rau!Se tipa se urla si tot fetita plange si suffera:(
Ce varsta are copilul ?
Daca tatal vrea sa aiba o relatie cu copilul si mama nu intelege treaba asta si nu vrea s-o accepte, in afara de executarea silita nu vad alta cale.
Sa depuna intai o sesizare la protectia copilului , poate au dansii alte idei.
Are 7 ani fetita, este foarte speriata de catre mama si familia acesteia, sta retrasa cand sunt ei de fata si spune "nu vreau tati". Dar nu spune ce nu vrea exact, mai ales ca tatal nu ii cere nimic!
Elena, imi pare rau dar e un caz clasic de alienare parentala. Si eu trec printr-o situatie identica cu fetita sotului meu. Cand e mama ei de fata sau bunicii cea mica tipa si se tavaleste pe jos ca nu vrea la tata si tot asa, nu poate preciza de ce. Dar cand e fara ei alearga la el in brate. Personal nu am gasit alta solutie decat monitorizarea vizitelor de la Protectia Copilului si am gasit un mediator care sper sa ne ajute. Pana cand mama nu va realiza ce rau face copilului aveti practic mainile legate. Imi pare din suflet rau dar legea din Romania e oarba la asemenea probleme. Iar daca se ajunge in instanta copila instigata impotriva celuilalt parinte va refuza clar sa auda de el si evident ca instanta va proceda ca atare. Este strigator la cer ca mai nou abuzul emotional capata binecuvantare la tribunal.

Alte discuții în legătură

Nerespectarea programului de vizitare coca83ro coca83ro Buna ziua, Fostul sot nu respecta programul de vizita impus in conventia incheiata in urma divortului. Are program de vizita 2 zile la inceputul fiecarei luni ... (vezi toată discuția)
Drept la vizitarea copilului sofiapop sofiapop Ce pot face in cazul in care un parinte refuza sa-mi acorde dreptul la vizita stabilita de instanta la divort si asa cum scrie in hotatrea judecatoreasca ? Va ... (vezi toată discuția)
Ordonanta presedintiala masuri asiguratorii nouni80 nouni80 Tocmai am pierdut un proces prin care fostul sot cerea ca eu sa depun o garantie de 1000 euro si plata a 100 ron pt fiecare zii ntarziere in care el nu isi ... (vezi toată discuția)