avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Vizita minor in custodie comuna
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Vizita minor in custodie comuna

Buna ziua,
In urma unui divort la notar, custodia copilului s-a stabilit a fi comuna, cu program de vizita si vacante pt tata, domiciliul fiind la mama.In cca 2 ani de la divort tatal si-a vazut fetita de 4 ori, doar in prezenta mamei(conventia spune clar doar tatal si minorul), timp in care mama se plange de fata cu fetita si vb inadecvat.Nu i se da voie sa isi vada fetita, mama considera "ca au fost parasitet" deci nu se poate numi tata daca a divortat.Pensia alimentara i-a fost platita in avans in perioada de 30 de zile de asteptare de la depunerea actelor la notar,din mana, cu martor.Acum pretinde pensia alimentara din urma, spunand "ca merita banii pt ea pt drama suferita"Aceste lucruri sunt inscrise pe e-mail in conversatiile avute.
Intrebarea mea este care ar fi procedura juridica in aceasta situatie.Mentionez ca s-a adresat sectiei de politie de care apartine mama minorei cu domiciliul, a facut reclamatie in scris, iar ca solutionare, domnul politist l-a pus sa isi retraga plangerea si sa mearga in instanta pt ca nu exista procedura in codul civil pt astfel de situatii.Protrectia copilului l-a trimis la politie iar politia nu poate face nimic pt ca NU EXISTA PROCEDURA IN CODUL CIVIL:(((( .
Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Vineri, 20 Septembrie 2013
elena84, utilizator
În cazul în care părintele la care copilul locuieşte împiedică sau afectează în mod negativ legăturile personale ale copilului cu celălalt părinte, prin nerespectarea programului stabilit de instanţă sau convenit de părinţi, părintele la care nu locuieşte în mod statornic poate cere serviciului public de asistenţă socială sau, după caz, persoanelor cu atribuţii de asistenţă socială în circumscripţia căruia se află locuinţa copilului să monitorizeze relaţiile personale cu copilul pentru o durată de până la 6 luni.
(6) Monitorizarea permite reprezentanţilor serviciului public de asistenţă socială sau, după caz, persoanelor cu atribuţii de asistenţă socială să asiste la preluarea copilului de către părintele la care nu locuieşte în mod statornic, la înapoierea acestuia, să realizeze intervievarea părinţilor, a copilului şi a persoanelor cu care copilul locuieşte, precum şi a altor persoane, în vederea întocmirii raportului de monitorizare.
(7) La finalul perioadei de monitorizare, reprezentantul serviciului public de asistenţă socială sau, după caz, persoana cu atribuţii de asistenţă socială care a întocmit raportul prevăzut la alin. (6) poate propune prelungirea perioadei de monitorizare cu cel mult 6 luni, poate recomanda consilierea psihologică a unuia dintre părinţi sau a ambilor, precum şi o serie de măsuri pentru îmbunătăţirea relaţiei personale dintre copil şi părintele la care nu locuieşte.

Deci:, situatia premiza, pentru inceperea monitorizarii o reprezinta "impiedicarea sau afectarea negativa" caz in care DGASPC urmeaza a monitoriza "programul" in ansamblul lui (adica, daca e cazul si vizitele la domiciliu si cele cu "luare", dupa cum e cazul).Pe cale de consecinta, "cineva" evalueaza daca sunt sau nu indeplinite conditiile premiza, si daca vrea zice ca da si daca nu vrea, zice ca nu-s indeplinite!
Urmeaza: "monitorizarea permite...", ceea ce inseamna ca monitorizarea NU e obligatorie la simpla dvs cerere, ci iar depinde de un functionar! Restul nu e greu de imaginat, adica cand si cum si pentru cine se monitorizeaza, sau din contra!
alin 6: in plus, DGASPC poate asista si la "preluare/inapoiere"
DAR: nu exista transparenta, nu exista norme metodologice, nu se cunosc criteriile de evaluare, deci teoretic concluziile dgaspc pot fi oricare! cu atat mai mult cu cat vorbim despre niste functionari care sunt platiti cu 1000 de lei/luna, deci extrem de usor de corupt, cu sume chiar si mici!
Ultima modificare: Luni, 13 Ianuarie 2014
proastasatului, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nerespectarea programului de vizitare coca83ro coca83ro Buna ziua, Fostul sot nu respecta programul de vizita impus in conventia incheiata in urma divortului. Are program de vizita 2 zile la inceputul fiecarei luni ... (vezi toată discuția)
Drept la vizitarea copilului sofiapop sofiapop Ce pot face in cazul in care un parinte refuza sa-mi acorde dreptul la vizita stabilita de instanta la divort si asa cum scrie in hotatrea judecatoreasca ? Va ... (vezi toată discuția)
Ordonanta presedintiala masuri asiguratorii nouni80 nouni80 Tocmai am pierdut un proces prin care fostul sot cerea ca eu sa depun o garantie de 1000 euro si plata a 100 ron pt fiecare zii ntarziere in care el nu isi ... (vezi toată discuția)