avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Vizita minor in custodie comuna
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Vizita minor in custodie comuna

Buna ziua,
In urma unui divort la notar, custodia copilului s-a stabilit a fi comuna, cu program de vizita si vacante pt tata, domiciliul fiind la mama.In cca 2 ani de la divort tatal si-a vazut fetita de 4 ori, doar in prezenta mamei(conventia spune clar doar tatal si minorul), timp in care mama se plange de fata cu fetita si vb inadecvat.Nu i se da voie sa isi vada fetita, mama considera "ca au fost parasitet" deci nu se poate numi tata daca a divortat.Pensia alimentara i-a fost platita in avans in perioada de 30 de zile de asteptare de la depunerea actelor la notar,din mana, cu martor.Acum pretinde pensia alimentara din urma, spunand "ca merita banii pt ea pt drama suferita"Aceste lucruri sunt inscrise pe e-mail in conversatiile avute.
Intrebarea mea este care ar fi procedura juridica in aceasta situatie.Mentionez ca s-a adresat sectiei de politie de care apartine mama minorei cu domiciliul, a facut reclamatie in scris, iar ca solutionare, domnul politist l-a pus sa isi retraga plangerea si sa mearga in instanta pt ca nu exista procedura in codul civil pt astfel de situatii.Protrectia copilului l-a trimis la politie iar politia nu poate face nimic pt ca NU EXISTA PROCEDURA IN CODUL CIVIL:(((( .
Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Vineri, 20 Septembrie 2013
elena84, utilizator
Doamna, eu am fost cea reclamata de catre tatal copilului, fiindca copilul nu vrea sa mearga cu el fara mama. A reclamat ca eu nu mi-am facut datoria de mama sa conving copilul sa plece cu el. In baza reclamatiei sale - este un om foarte insistent, nu pleaca de la autoritati pana nu se pun in miscare, apoi ii pistoneaza cu telefoane, mailuri - am primit vizita unei inspectoare de la Protectia copilului, care a stat aici peste 3 ore, i-am prezentat situatia, a vazut copilul; apoi, am fost convocata la sediul lor la o consiliere mama-tata fara copil. A urmat observarea relatiei tata-copil-mama, la sediul lor, in zi de sambata, s-au semnat de catre ambii parinti constatarile inspectoarei-psiholog, s-a stabilit ca in urmatoarele 6 luni, programul de vizita se va desfasura in prezenta d-nei psiholog, la sediul DGASPC.
In aceasta lege intrata in vigoare in 3 octombrie a.c., este prevazut acest program de monitorizare, urmare a reclamatiei unuia din parinti.
Va multumesc din suflet pentru raspuns.Cazul de fata este datorat faptului ca mama nu lasa copilul iar sotului meu ii este frica sa nu traumatizeze copilul si mai rau daca se3 duce la usa cu un executor judecatoresc.Fetita i-a spus tatului ei ca si ei ii este dor de el dar sa nu ii spuna mamei, sa ramana intre ei:(((Imaginati-va disperarea sotului meu!O sa mergem sa depunem plangerea la dgaspc asa cum ati spus si vom vedea de acolo.
O seara frumoasa si inca odata va multumesc pentru raspuns.
cum se monitorizeaza dgaspc pt ca si la noi fetita vine foarte schimbata dupa ce face vizitele la tara la tatal ei
dar exista norme metodologice de aplicare a acestei legi? ce inseamna acest raport? ce capitole are? care sunt criteriile avute in vedere?la ce tip de informatii au parintii acces pe perioada monitorizarii? eu n-am gasit raspunsurile la aceste intrebari.
oricum legea ar merita reclamata la cncd, deoarece iarasi drepturile sunt doar de partea parintelui "musafir".
nu inteleg de ce parintele rezident nu poate semnala incalcarea dreptului copilului la o relatie statornica cu celalalt parinte, atunci cand parintele nerezident vine la vizita doar cand isi aminteste? sa ceara si el monitorizarea bunului plac al parintelui nerezident si in functie de cele constatae sa-l poata decade sau macar suspenda dreptul de acces!
Ultima modificare: Vineri, 27 Decembrie 2013
proastasatului, utilizator
Exista fel de fel de norme dar doar scriptice.Indiferent care parte reclama cei de la protectia copilului ar trebui sa isi faca treaba, dar din pacate nu o fac, au program scurt,procedurile sunt greoaie si verifica reclamatia dupa bunul plac al inspectorului de caz:( Copilul si drepturile lui ar trebui sa primeze indifferent daca cel reclamat este mama sau tata.

Alte discuții în legătură

Nerespectarea programului de vizitare coca83ro coca83ro Buna ziua, Fostul sot nu respecta programul de vizita impus in conventia incheiata in urma divortului. Are program de vizita 2 zile la inceputul fiecarei luni ... (vezi toată discuția)
Drept la vizitarea copilului sofiapop sofiapop Ce pot face in cazul in care un parinte refuza sa-mi acorde dreptul la vizita stabilita de instanta la divort si asa cum scrie in hotatrea judecatoreasca ? Va ... (vezi toată discuția)
Ordonanta presedintiala masuri asiguratorii nouni80 nouni80 Tocmai am pierdut un proces prin care fostul sot cerea ca eu sa depun o garantie de 1000 euro si plata a 100 ron pt fiecare zii ntarziere in care el nu isi ... (vezi toată discuția)