Buna ziua,
In urma unui divort la notar, custodia copilului s-a stabilit a fi comuna, cu program de vizita si vacante pt tata, domiciliul fiind la mama.In cca 2 ani de la divort tatal si-a vazut fetita de 4 ori, doar in prezenta mamei(conventia spune clar doar tatal si minorul), timp in care mama se plange de fata cu fetita si vb inadecvat.Nu i se da voie sa isi vada fetita, mama considera "ca au fost parasitet" deci nu se poate numi tata daca a divortat.Pensia alimentara i-a fost platita in avans in perioada de 30 de zile de asteptare de la depunerea actelor la notar,din mana, cu martor.Acum pretinde pensia alimentara din urma, spunand "ca merita banii pt ea pt drama suferita"Aceste lucruri sunt inscrise pe e-mail in conversatiile avute.
Intrebarea mea este care ar fi procedura juridica in aceasta situatie.Mentionez ca s-a adresat sectiei de politie de care apartine mama minorei cu domiciliul, a facut reclamatie in scris, iar ca solutionare, domnul politist l-a pus sa isi retraga plangerea si sa mearga in instanta pt ca nu exista procedura in codul civil pt astfel de situatii.Protrectia copilului l-a trimis la politie iar politia nu poate face nimic pt ca NU EXISTA PROCEDURA IN CODUL CIVIL:(((( .
Va multumesc anticipat!
Fosta sotie nu a depasit momentul divortului, nu s-a eliberat inca de sentimentele negative cauzate de divort. Tatal trebuie sa vorbeasca cu fosta sotie, sa ii dea ocazia sa spuna tot ce are pe suflet (ideal ar fi ca fosta sotie sa spuna toate aceste lucruri unui psiholog). Sau poate este doar un tertip de a extrage mai multi bani de la el. Oricum, inainte de executor, sa o intrebe direct tatal de ce nu e multumita de intelegerea la notar si ce vrea sa schimbe.
Program de vizita exista in documentul intocmit la notar, trebuie pus in aplicare. Daca copilul nu vrea sa plece, nu poate fi luat cu forta.
In modificarile aduse la legea 272/2004 prin legea 257/2013, apare o obligatie a DGASPC ca, in urma sesizarii unui parinte privind abuzul asupra minorului, sa monitorizeze relatia parinte-copil timp de 6 luni, dupa care sa intocmeasca un raport cu constatarile din timpul monitorizarii.
Deci nu cu telefonul se rezolva, ci cu o sesizare in scris la DGASPC.
Noi am apelat la protectia copilului dar nu ai stiut ce sa faca, ba sa ne ducem la autoritatea tutelara, ba in instanta, s.a.m.d. Dumneavoastra cum ati procedat cu protectia copilului?Mi se pare absurd faptul ca nu au intervenit in nici un fel, tinand cont de faptul ca acea femeie si familia ei traumatizeaza un copil nevinovat pt razbunarea lor!
Va multumesc mult pentru raspuns
[ nu mai citati mesajele carora le raspundeti, multumesc]