avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 491 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ordonanta presedintiala masuri asiguratorii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ordonanta presedintiala masuri asiguratorii

Tocmai am pierdut un proces prin care fostul sot cerea ca eu sa depun o garantie de 1000 euro si plata a 100 ron pt fiecare zii ntarziere in care el nu isi vede copilul...acesta solicitare i-s fost aprobata pe cale de ordonanta presidentiala .. ordonanta de urgenta avand valabilitate pe toata durata programului de vizita adica pana la varsta de 18 ani a fetitei

Nu s-au administrat nici un fel de probe prin care sa se demonstreze reaua mea intentie sau obstructionarea prog de vizitare... au fost doar vorbele lui ... intra-adevar fetita nu a vrut sa mearga la el 3 week... eu am procedatat asa cum faceam mereu..ieseam din bloc cu ea mergea la masina lui,fetita plangea refuza puternic sa mearga.. elnu depunea nici un efort sao convinga ..mergea direct la politie delcarand ca eu nu i-am dat-o ...acheta politiei pe tema asta nu a fost finalizata dar se va finaliza pozitiv pt mine....

Ordonanta de urgenta nu se presupune a fi o masura provizorie?? cu termen de valabilitate 14 ani????

Ce parere aveti???
Cel mai recent răspuns: nouni80 , utilizator 19:22, 5 Decembrie 2013
Sunt de parere sa declarati apel impotriva acestei sentinte. Intr-adevar ar trebui sa fie o masura provizorie pana la judecarea fondului dreptului.
Nouni, trebuie să vă învăţaţi cum să procedaţi de acum înainte.
Va trebui sa filmaţi fiecare ocazie când tatăl vine în vizită, cu filmările respective demonstraţi la Politie că dvs. nu v-ati opus.Este valabil şi în instanţă. Dacă puteţi, în zilele de vizită chemaţi martori dispuşi să depună mărturie în instanţă, dar care nu vă sunt rude apropiate.
Din moment ce copilul a mers la maşina lui, înseamnă că l-a văzut, deci pică cei 100 lei/zi întârziere.
Vă aşteaptă un şir lung de procese, tracasări, reclamaţii, eu vă sfătuiesc să vă menajaţi sănătatea, beţi ceai gastric pentru preîntâmpinarea ulcerului şi sub nici o formă nu-l vorbiţi de rău pe tatăl copilului în faţa lui, indiferent ce simţiţi, fiindcă afectează psihicul copilului şi, în afară de asta, copiii recită tot ce aud prin casă, dacă sunt provocaţi de un specialist şi vă poate dăuna în procesele actuale şi viitoare.
faceti plangere la DGSAPC
mergeti cu copilul la un psiholog sa evalueze situatia.
mergeti cu copilul la medicul de familie dupa astfel de scene, sa il evalueze, sa constate daca exista sau nu un impact al acestor evenimente.
inregistrati fiecare intalnire de acest fel
scrieti mail inainte si dupa consemnanad refuzul copilului
chemati de fiecare data un martor, care sa nu va fie ruda, de preferinta persoane diferite.
nu mai mergeti cu fata la masina, nu scrie in hotarare sa o duceti dvs, lasati-l sa urce la usa dvs si asteptati-l cu martori si inregistrare.
daca aveti bani, si din pacate va trebui sa aveti, de acum incolo, puteti solicita prezenta unui executor judecatoresc, care sa intocmeasca un proces verbal prin care sa constate refuzul copilului.
faceti apel la solutia din ordonanta.
Legea 257/2013

"Art. 15
(1) In sensul prezentei legi, relatiile personale se pot realiza prin:
a) intalniri ale copilului cu parintele ori cu o alta persoana care are, potrivit prezentei legi, dreptul la relatii personale cu copilul;
b) vizitarea copilului la domiciliul acestuia;
c) gazduirea copilului, pe perioada determinata, de catre parintele sau de catre alta persoana la care copilul nu locuieste in mod obisnuit;
d) corespondenta ori alta forma de comunicare cu copilul;
e) transmiterea de informatii copilului cu privire la parintele ori la alte persoane care au, potrivit prezentei legi, dreptul de a mentine relatii personale cu copilul;
f) transmiterea de catre persoana la care locuieste copilul a unor informatii referitoare la copil, inclusiv fotografii recente, evaluari medicale sau scolare, catre parintele sau catre alte persoane care au dreptul de a mentine relatii personale cu copilul;
g) intalniri ale copilului cu parintele ori cu o alta persoana fata de care copilul a dezvoltat legaturi de atasament intr-un loc neutru in raport cu copilul, cu sau fara supravegherea modului in care relatiile personale sunt intretinute, in functie de interesul superior al copilului.
(2) Transmiterea informatiilor prevazute la alin. (1) lit. e) si f) se va face cu respectarea interesului superior al copilului, precum si a dispozitiilor speciale vizand confidentialitatea si transmiterea informatiilor cu caracter personal.
(3) Parintele la care copilul locuieste are obligatia de a sprijini mentinerea relatiilor personale ale copilului cu celalalt parinte, prevazute la alin. (1). ati indeplinit aceasta cerinta ducand de fiecare data copilul pana la masina! n-ati ascuns copilul, n-ati plecat de acasa.
(4) Pentru restabilirea si mentinerea relatiilor personale ale copilului, serviciul public de asistenta sociala si, dupa caz, directiile generale de asistenta sociala si protectia copilului de la nivelul fiecarui sector al municipiului Bucuresti au obligatia de a oferi consiliere, oferita de specialiti atat copilului, cat si parintilor sai, la solicitarea acestora. solicitati dvs!
(5) In cazul in care parintele la care copilul locuieste impiedica sau afecteaza in mod negativ legaturile personale ale copilului cu celalalt parinte, prin nerespectarea programului stabilit de instanta sau convenit de parinti, parintele la care nu locuieste in mod statornic poate cere serviciului public de asistenta sociala sau, dupa caz, persoanelor cu atributii de asistenta sociala in circumscriptia caruia se afla locuinta copilului, sa monitorizeze relatiile personale cu copilul pentru o durata de pana la 6 luni. ati facut dvs asta? sarcina probei e la tata!
(6) Monitorizarea permite reprezentantilor serviciului public de asistenta sociala sau, dupa caz, persoanelor cu atributii de asistenta sociala, sa asiste la preluarea copilului de catre parintele la care nu locuieste in mod statornic, la inapoierea acestuia, sa realizeze intervievarea parintilor, a copilului si a persoanelor cu care copilul locuieste, precum si a altor persoane, in vederea intocmirii raportului de monitorizare.
(7) La finalul perioadei de monitorizare, reprezentantul serviciului public de asistenta sociala sau, dupa caz, persoana cu atributii de asistenta sociala care a intocmit raportul prevazut la alin. (6), poate propune prelungirea perioadei de monitorizare cu cel mult 6 luni, poate recomanda consilierea psihologica a unuia dintre parinti sau a ambilor, precum si o serie de masuri pentru imbunatatirea relatiei personale dintre copil si parintele la care nu locuieste. a facut tatal asta?
(8) Raportul de monitorizare prevazut la alin. (6) se inmaneaza fiecaruia dintre parinti si poate fi folosit ca proba in instanta." [u] solicitati in apel si sa sustineti reaua-credinta cu care tatal a formulat ordonanata.
A solicitat el ajutorul asistentei soliciale dar dupa deschiderea actiunii...ca raspuns al meu celor de la autoritatea tutelara am specificat ca sunt de accord cu orice ei ar propune in vederea remedierii situatiei.. consiliere sau orice alta propunere... am am propus chiar o intalnire intre copil el si eu intr-un parc loc de joaca etc. anterior unui week in care trebuia sa o ia ...tocmai ca la viitoarea vizita fetita sa accepte sa plece...( am uitat sa precizez ca refuzul ei a venit dupa ce el cand a adus-o acasa a urlat spunandu-i fetitei ca maicata e o proasta tampita si cretina) dar el a refuzat intalnirea spunand ca nu e oportun.... fara cuvinte.... monitorizarea de 6 luni nu s-a produs... nu exista nici un rap. de la politie si nici de la autoritatea tutelara... nici o concluzie asupra situatiei... dar judecatoarea a decis... a refuzat chiar si martorii

consiliere psihologica eu si el am facut in luna martie aprilie mai multe sedinte care s-au lasat cu mai multe reclatii la toate forurile la adresa psihologului si asistentei sociale...

Alte discuții în legătură

Vizita minor in custodie comuna elena84 elena84 Buna ziua, In urma unui divort la notar, custodia copilului s-a stabilit a fi comuna, cu program de vizita si vacante pt tata, domiciliul fiind la mama.In cca ... (vezi toată discuția)
Drept la vizitarea copilului sofiapop sofiapop Ce pot face in cazul in care un parinte refuza sa-mi acorde dreptul la vizita stabilita de instanta la divort si asa cum scrie in hotatrea judecatoreasca ? Va ... (vezi toată discuția)
Acord divort gabijuan gabijuan buna ziua :Am facut un acord de divort cu sotia(la prima infatisare) si am conventit amandoi la custodia comuna ,dar acum nu respecta acordul\' a spus ca o ... (vezi toată discuția)