avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ordonanta presedintiala masuri asiguratorii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ordonanta presedintiala masuri asiguratorii

Tocmai am pierdut un proces prin care fostul sot cerea ca eu sa depun o garantie de 1000 euro si plata a 100 ron pt fiecare zii ntarziere in care el nu isi vede copilul...acesta solicitare i-s fost aprobata pe cale de ordonanta presidentiala .. ordonanta de urgenta avand valabilitate pe toata durata programului de vizita adica pana la varsta de 18 ani a fetitei

Nu s-au administrat nici un fel de probe prin care sa se demonstreze reaua mea intentie sau obstructionarea prog de vizitare... au fost doar vorbele lui ... intra-adevar fetita nu a vrut sa mearga la el 3 week... eu am procedatat asa cum faceam mereu..ieseam din bloc cu ea mergea la masina lui,fetita plangea refuza puternic sa mearga.. elnu depunea nici un efort sao convinga ..mergea direct la politie delcarand ca eu nu i-am dat-o ...acheta politiei pe tema asta nu a fost finalizata dar se va finaliza pozitiv pt mine....

Ordonanta de urgenta nu se presupune a fi o masura provizorie?? cu termen de valabilitate 14 ani????

Ce parere aveti???
Cel mai recent răspuns: nouni80 , utilizator 19:22, 5 Decembrie 2013
Doamna, cum aţi raspuns la solicitarea Autoritaţii Tutelare si cum aţi facut propunerea? La telefon?
Aveţi vreo informaţie despre reclamaţiile depuse de domnul tată? Vă întreb fiindcă eu vă cred, dar în instanţă, daca nimeriţi peste un complet de judecată care analizează dosarul, sunt necesare dovezi!
Aveţi nevoie de dovada că aţi încurajat relaţia tată-fiică, chiar prin confirmarea în scris a solicitării Aut.Tutelare si propunerea dvs. scrisa.
Cereţi prin avocat reclamaţiile depuse de tată la autorităţi-nu le veţi primi, fiind date confidenţiale, dar în baza refuzului, poate cere instanţa aceste documente.
Puteţi înşirui pe hârtie toate reclamaţiile depuse de tată şi toate procesele deschise.

După ce a vorbit urât despre dvs. trebuia să-i scrieţi un email că de ce a făcut treaba asta si aminteaţi toate expresiile urâte folosite.
După fiecare vizită trebuie să consemnaţi în scris ceva referitor la acea vizită, ca să aveţi dovezi.
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Noiembrie 2013
Martonze, utilizator
Reveniti cu cererea la DGASPC, relatand cele intamplate. Solicitati-le un raspuns scris.
Depuneti aceste dovezi in instanta de apel.
Mergeti la un post tv/ziar local (eu personal am facut asta si am facut si plangere la csm ptr o hot aberanta primita la un moment dat)
Solicitati-i in scris (recomandata cu conf de primire) sa se prezinte la psiholog (tatii astia iubitori sunt piua-ntai la drepturi, cand vine vorba de griji si responsabilitati...pe aici ti-e drumu').
Depuneti contestatie la executare si cerere de suspendare provizorie a executarii (daca e cazul in raport de banii solicitati de "tatic").
Adunati martori si inregistrari!
Solicitati-l, des, sa vina, sa faca, sa aduca, (lucruri normale de parinte, nu absurditati) si daca e cazul consemnati refuzul. (prezenta la medicul de familie ptr controlul general de sfarsit de an sau vaccin sau o raceala, la gradinita la serbare, cand nu puteti face cumparaturi, dati-i o lista, totul scris, etc).
Invitati-l de Craciun pentru binele fetitei sa va vada impreuna.(in scris! vedeti raspunsul)
Incercati sa obtineti referinte/caracterizari pentru dvs si relatia dvs cu fetita.( de la servici, medic de familie, educatoare gradinita).
Mergeti singura la un psiholog sa va faca o evaluare de bun parinte etc.
Luati declaratii notariale de la cei care stiu ca nu a venit atata timp la copil, caci martori nu vi se incuviinteaza pe calea ordonantei.
Am raspuns in scris autoritatii tutelare...am cerut ... am cerut concluziile lor mi-au raspuns ca nu s-au finalizat...am facut si eu o sesizare catre ei ...mentionand toate lucrurile intamplate...si modul in care o afecteaza pe fetita... am uitat sa va mai spun ca arefuzat sa-mi dea copie de buletin si adeverinta pt inscrierea fetitei la gradi si deasemenea retine alocatia de stat a fetitei de peste un an .....sunt foarte multe lucruri......
dar ati avut niste idei grozave.... si cea cu martorii si declaratiile notariale si mise pare f buna, se poate face asta...e admisa ca si proba?
Orice este admisă ca probă, important este ca cineva să deschidă dosarul şi să-l citească.
Aveţi dovada ca a refuzat să vă dea actele pentru grădi şi că primeşte dânsul alocaţia?
Doamnă, judecătorul judecă în funcţie de dovezile scrise administrate, altfel e cuvântul dvs. contra cuvântului său.
Art. 16^1 Legea 257/2013
(1) In vederea asigurarii mentinerii relatiilor personale ale copilului cu parintii sai sau cu alte persoane alaturi de care s-a bucurat de viata de familie, precum si pentru asigurarea inapoierii copilului la locuinta sa la terminarea perioadei de vizita instanta poate dispune, la cererea parintelui interesat sau a altei persoane indreptatite, una sau mai multe masuri cu caracter asiguratoriu sau a unor garantii.
(2) Masurile prevazute la alin. (1) pot include:
a) amenda pe ziua de intarziere impusa persoanei care refuza punerea in aplicare sau respectarea programului de mentinere a relatiilor personale ale copilului;
b) depunerea unei garantii reale sau personale de catre parintele sau persoana de la care urmeaza sa fie preluat copilul, in vederea mentinerii relatiilor personale sau, dupa caz, la incetarea programului de vizitare;


Deci dvs., în acest dosar, trebuie să demonstraţi că nu aţi refuzat punerea în aplicare a hotărârii judecătoreşti. Mergeţi în audienţă la comandantul Poliţiei, cereţi concluziile de la reclamaţiile făcute de domn contra dvs.Puteţi scrie şi un email către comandantul Poliţiei, la fel ca orice autoritate, vă va răspunde că datele sunt confidenţiale şi se pot transmite doar la cererea Justiţiei, aveţi motiv să cereţi probaţiunea prin instanţa de judecată.
deci saptamana trecuta un judecator nu considerata ca e necesara informarea privind medierea a ambilor,... ca e suficient doar reclamatul....azi alt judecator considera ca e obligatorie informarea ambilor?!??ce sa mai zic despre justitie.....
si inca un lucru....faptul ca, copilul refuza sa mearga la tata reprezinta culpa mamei??!?!? in opinia judecatorului conform motivarii actiuni??!!?!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vizita minor in custodie comuna elena84 elena84 Buna ziua, In urma unui divort la notar, custodia copilului s-a stabilit a fi comuna, cu program de vizita si vacante pt tata, domiciliul fiind la mama.In cca ... (vezi toată discuția)
Drept la vizitarea copilului sofiapop sofiapop Ce pot face in cazul in care un parinte refuza sa-mi acorde dreptul la vizita stabilita de instanta la divort si asa cum scrie in hotatrea judecatoreasca ? Va ... (vezi toată discuția)
Acord divort gabijuan gabijuan buna ziua :Am facut un acord de divort cu sotia(la prima infatisare) si am conventit amandoi la custodia comuna ,dar acum nu respecta acordul\' a spus ca o ... (vezi toată discuția)