avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1073 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ce consemneaza executorul judecatoresc in ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ce consemneaza executorul judecatoresc in procesul-verbal cand canstata ca minorul refuza sa mearga la parintele creditor?

Executorul consemneaza toate detaliile sau doar ce vrea el?

Ma refer daca consemneaza tot ceea ce se intampla cu ocazia executarii silite, pana si la cel mai mic gest al minorului sau ceea ce afirma acesta sau doar ca nu se poate face executarea silita ca urmare a refuzului minorului?

Adica se face un film, o povestire pe scurt, a ceea ce se intampla sau consemneaza sec ca minorul refuza sa se supuna hotararii judecatoresti?

Aspectul prezinta relevanta sub aspectul culpei sau lipsei culpei parintelui debitor, adica a vinovatiei sau nevinovatiei a parintelui debitor.
brokenangel a scris:

deci nu se poate audia minorul fara a mai fi nevoie de atata tortura psihica ?

am documente care arata in ce fel se intereseaza tatal de sanatatea, cresterea si educatia copilului, inregistrari si mailuri dar si acte medicale ...

ce ma sfatuiti sa fac joi ?!

V-am zis sa mergeti la avocatul poporului.
Banuiesc ca nu ati inteles ce v-am zis...

Chiar daca se audiaza minorul tot aia este...

Se impune sa mergeti deoarece daca e legea este nedreapta trebuie indreptata si avocatul poporului poate ajuta in acest caz.
Ar fi bine sa aveti si dvs. invocata o exceptie de neconstitutionalitate pana sa mergeti la avocatul poporului dar ar insemna sa aveti avocat angajat si ca sa evitati problema pe care o aveti, dar, numai mergand la avocatul poporului ati putea face ceva fara sa aveti avocat angajat pentru instanta cand veti fi citata pentru judecata sumara.

Este ceva foarte complicat de invocat daca nu aveti dreptul la baza si cunostiinte despre dreptul constitutional aproape desavarsite si mergand la avocatul poporului nu va mai sunt necesare cunostiinte juridice desavarsite.

Mergeti la avocatul poporului si va intelege ceea ce s-a creat prin aceasta lege.

Cei care au dat legea au gandit unilateral...si fara distinctii...ajungandu-se la discriminare...

Ei au gandit prin raportarea la CEDO pentru ca statul roman sa nu mai fie din nou condamnat de catre Curtea Europeana a drepturilor omului.
Doar ca, trebuie sa existe variante rezonabile si echitabile intre drepturile parintelui nerezident si ale minorului in ceea ce priveste exercitarea drepturilor fundamentale garantate de Constitutia Romaniei si de Conventiile Europene la care Romania este parte.

Aici poate aparea o mare discutie care in realitate poate ca nici nu a fost remarcata in plenitudinea existentei acesteia de catre parlamentul Romaniei.
Ei voteaza legi pur si simplu pentru ca a gandi este ceva mult prea complicat desi parlamentul ar trebui sa dezbata o lege mai inainte de a fi votata si de a se discuta absolut orice problema care ar putea crea grave probleme pentru minori sau parinti nevinovati, asa cum este vorba, in speta, de dvs.

Joi este maine si termenul de judecata este maine daca inteleg eu bine.
Cereti un termen pentru a va angaja avocat si mergeti la avocatul poporului pana la urmatorul termen de judecata.
Chiar daca nu va angajati avocat dar ati mers la avocatul poporului se poate considera ca ati vrut sa angajati avocat...
Cereti termen si castigati si timp.
Incercati sa solicitati un termen la o luna ca v-ar fi prielinic si puteti spune ca trebuie sa faceti rost de bani pentru a angaja avocat.
Dar...veti merge la avocatul poporului...

Ati inteles?

Dar...sa nu spuneti la instanta ca mergeti la avocatul poporului pentru ca nu il puteti angaja.
Ati inteles?

Avocatul poporului analizeaza ordinena constitutionala si este gratis aceasta analizare efectuata de catre avocatul poporului.
Adica nu trebuie sa ii dati bani avocatului poporului.

Sa ne anuntati si pe noi ce zice avocatul poporului.
Daca zice ca nu face nimic ma intereseaza pe mine ca sa stiu ce am eu de facut.

E ste insa posibil sa aveti mare ajutor daca avocatul poporului va intelege ca legea este stramba in materie de executare silita cand parintele debitor este nevinovat si trebuie sa dea bani in mod total nesdrept.
Ultima modificare: Miercuri, 17 Februarie 2016
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Daca v-ati permite sa aveti avocat in cazul in care instanta ar respinge cererea de amanare a judecatii poate intra avocatul si sa ceara amanare ca sa pregateasca apararea.
Cred ca ati castiga 100 lei x 30 zile...
Ar insemna o suma mai mare decat ati plati un avocat pentru o amanare...
Nu cred ca un avocat va ia nici macar 1000 lei pentru o amanare a judecatii incazul dvs.
Si 1000 lei pe termen de v-ar lua ati iesi mai ieftin decat 3000 lei...pe luna...
Nu vorbesc ca v-ar obliga la mai mult instanta in sensul de a ajunge la 9000 lei pe luna...ca atunci este deja o suma mare...

Toata treaba este sa gasiti in caz extrem avocat care sa smulga o amanare in cazul dvs.
Chiar si cu japca daca ar fi necesar...adica prin forta efectiva procedurala...si sa stie sa o faca daca instanta nu ar fi cooperanta...

O amanare inseamna ca nu ati fi obligata sa platiti penalitati si este foarte important sa faceti economie...de bani...
Ultima modificare: Miercuri, 17 Februarie 2016
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program de vizita pentru mama in cazul schimbarii domiciliului minorului la tata againstPAS againstPAS Daca soliciti modificarea domiciliului de la mama la tata si nu vrei sa ingradesti dreptul mamei de a-si vedea copilul, ce solutie de program de vizita ai ... (vezi toată discuția)
Obligatiile parintelui rezident in cazul programului cu preluarea din domiciliu againstPAS againstPAS In cazul unui program cu preluare de la domiciliu, ce ar trebui sa faca parintele rezident? Cum ar trebui sa pregateasca copilul? Este normal sa nu permita ... (vezi toată discuția)
Vizita minor in custodie comuna elena84 elena84 Buna ziua, In urma unui divort la notar, custodia copilului s-a stabilit a fi comuna, cu program de vizita si vacante pt tata, domiciliul fiind la mama.In cca ... (vezi toată discuția)