avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 977 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii DOCUMENTE PENTRU DIURNA URGENT!!!!!
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

DOCUMENTE PENTRU DIURNA URGENT!!!!!

Buna seara!

Am si eu o intrebare.....destul de urgenta...
Am salariati detasati in Congo, pentru care se plateste diurna prin banca in contul de lei al fiecarui salariat.Pe fiecare ordin de plata este specificat cv diurna + salariu si se ataseaza statul de salarii impreuna cu fluturasul fiecarui salariat.
Am control de fond si vor sa imi scoata diurna de la cheltuieli deductibile......ce documente trebuiesc intocmite pentru a putea fi deductibile aceste cheltuieli? Societatea plateste la trimestru cam 30000 lei imp pe profit....si acum vor sa dea jos diurna (Cei de la control) si sa ne oblige sa platim aproape 130000 lei la stat in plus.

Poate este o intrebare simpla dar momentan nu mai pot gandi ......nu am in cap decat imp profit 130000 lei platit degeaba!!!!

Va multumesc anticipat pentru raspuns!

O zi buna tuturor!
Cel mai recent răspuns: ContSters137674 , utilizator 21:30, 20 Iulie 2011
Ultima modificare: Joi, 21 Iulie 2011
ContSters210520, utilizator
(4) Următoarele sume nu sunt incluse în veniturile salariale şi nu sunt impozabile, în înţelesul impozitului pe venit:
g) sumele primite de angajaţi pentru acoperirea cheltuielilor de transport şi cazare a indemnizaţiei primite pe perioada delegării şi detaşării în altă localitate, în ţară şi în străinătate, în interesul serviciului. Sunt exceptate de la aceste prevederi sumele acordate de persoanele juridice fără scop patrimonial şi de alte entităţi neplătitoare de impozit pe profit peste limita de 2,5 ori indemnizaţia acordată salariaţilor din instituţiile publice

Norme metodologice:
Art. 55 al.4 g)
85. În categoria cheltuielilor de delegare şi detaşare se cuprind cheltuielile cu transportul, cazarea, precum şi indemnizaţia de delegare şi de detaşare în ţară şi în străinătate, stabilită potrivit legii.

Diurna este singura cheltuiala care nu necesita documente justificative....

HG 313/2001
CAP. 2
Indemnizaţii în valută
Secţiunea I
Diurna
ART. 7
(1) Diurna în valută se diferenţiază pe două categorii şi se acordă la nivelul prevăzut pentru fiecare ţară în care are loc deplasarea, potrivit anexei.
(2) Perioada pentru care se acordă diurna în valută se determină în funcţie de mijlocul de transport folosit, avându-se în vedere:
a) momentul decolării avionului, la plecarea în străinătate, şi momentul aterizării avionului, la sosirea în ţară, de şi pe aeroporturile care constituie puncte de trecere a frontierei de stat a României;
CAP. 5
Modul de acordare şi de justificare a sumelor cheltuite în valută
ART. 12
(2) Justificarea sumelor cheltuite în valută, cu excepţia celor reprezentând drepturile de diurnă, se face pe
bază de documente şi se aprobă de către conducătorii unităţilor trimiţătoare; în cazul cheltuielilor medicale este necesar şi avizul policlinicii de specialitate.

Poate pare "penibil" ca imi raspund singura dar am zis daca tot nu mi-a raspuns nimeni , iar eu am gasit rezolvarea mai bine sa postez pentru a nu pati si altii ce am patit eu cu controlul de fond!! Sa platesc inca 130000 lei la stat.....deja e bataie de joc!!

Mult succes tuturor!
Ultima modificare: Joi, 21 Iulie 2011
ContSters137674, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diurne soferi ban gheorghe ban gheorghe va rog sa imi spuneti cum se calculeaza diurna unui sofer (vezi toată discuția)
Deplasare in strainatate lordu lordu S-a modificat legea privind cheltuielile cu deplasarile in strainatate? Am auzit o \"poveste\": daca stai mai mult de o saptamana plecat in strainatate firma ... (vezi toată discuția)
Diurna Radu Marchis Radu Marchis Ma poate ajuta cineva cu conditiile in care se poate acorda diurna pentru deplasare si valoarea ei atat in tara cat si in comunitate. Multumesc (vezi toată discuția)