avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 965 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... partaj apartament cu probleme
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

partaj apartament cu probleme

Sunt in perioada de suspendare a procesului de partaj , in urma caruia trebuie sa vindem apartamentul la un pret de comun acord si sa impartim banii.
Eu locuiesc de 15ani in apartament cu copiii , deoarece sotul a fost evacuat ,(pt comportamente ciudate) a locuit cu o alta femeie 8ani dupa care a ramas pe drumuri singur . Amandoi nu avem bani de procese , numai ca el vroia tot imobilul si noi 3 in strada , iar eu nu am avut bani de proces si mi se facea groaza cand ma gandeam la copii
A trecut timpul , in acest moment locuiesc in continuare numai cu fata care este studenta in anul 2 la buget . De la suspendarea procesului am facut tot posibilul sa vand apartamentul la un pret destul de mic, dar la Vaslui un oras cu o saracie lucie nu se vinde nimic , Din jumatatea care se presupune ca ar trebui sa o iau nu pot sa-mi cumpar nimic unde sa stam amandoua.
Problema mea este ca mai sunt 4 luni si se termina perioada de suspendare , fostul sot a redeschis procesul pt ca are impresia ca eu nu vreau sa vand , in acest moment eu am iesit din somaj si el la fel
Fata trebuie sa plece la facultate pe 1 oct si are lucrurile ei in apartament si de fapt ea considera ca aici e casa ei de cand s-a nascut
Avocatul fostului sot ne-a amenintat ca vom fi executate silit , si nimeni nu are bani sa cumpere nimic la Vaslui acum
Ce se poate intampla intr-un asemenea caz? Eu acum sunt disperata sa imi caut un loc de munca , am 47 de ani studii superioare si nimeni nu ma angajeaja
E posibil sa ne dea afara fostul sot , fortat fara sa se tina cont de nimic?
Nu se mai poate astepta pana reusesc sa vand? Macar la un pret ca sa ne luam o camera la camin?
El se plange ca nu are casa , dar nu se gandeste ca nici fata lui nu are , si mai are cel putin 2 ani de facultate .Noroc ca baiatul sta cu chirie in alta localitate unde lucreaza.
Este posibil sa se ajunga sa vand la un pret de nimic numai sa fie el satisfacut?
As putea cere in instanta un consult psihiatric al lui? Pt ca are un comportament deviant?
Cel mai recent răspuns: salmiroxa , utilizator 11:36, 4 August 2011
ar trebui sa caute si el client, nu e numai responsabilitatea dvs
incercati sa-l convingeti ca daca se plange acum ca nu are casa.. o sa aiba aceeasi problema si mai tarziu. vandut la licitatie, in urma unei executari silite, luati mai nimic pe el si nimicul asta se va imparti egal.
deci si el ar trebui sa-si vada interesul si sa astepte sa gasiti un cumparator. chiar daca mai lasati la preti, oricum luati mai mult decat prin executare silita
De ce nu ati apelat dela inceput la un avocat, atunci cand copiii erau minori?
Abandonul de familie este fapta persoanei care, având obligaţia legală de întreţinere faţă de o altă persoană o părăseşte, o alungă sau o lasă fără ajutor, expunând-o unor suferinţe materiale sau morale, sau care, cu rea-credinţă, nu-şi îndeplineşte obligaţia legală de întreţinere ori nu plăteşte timp de două luni pensia de întreţinere stabilită pe cale judecătorească. Delictul de abandon de familie este prevăzut în art. 228 alin. 1 din C. pen.
Vad ca dansul e interesat mai mult de activitatea dvs decat de vanzarea apart, ori ca somer ar trebui sa-i solicitati sa gaseasca EL cumparator. Dar de unde are bani de avocat si executor?
Buna ziua!
Pentru ca sunteti intr-o situatie destul de delicata si din ce ati scris aici am inteles ca atat dumneavoastra cat si fostul sot aveti un inters comun, sa vindeti apartamentul la un pret cat mai bun, astfel incat sa aveti de castigat amandoi, va sugerez sa apelati la ajutorul unui mediator. In situatia in care veti reusi cu ajutorul mediatorului sa cadeti la o invoiala cu fostul sot, poate inceta executarea silita. Banuiesc ca acum pare o situatie fara iesire si ca fostul sot pare de neclintit, dar odata ce mediatorul va reusi sa va aduca la masa negocierilor, exista sanse ca lucrurile sa se schimbe, sa gasiti o solutie care sa va multumeasca pe amandoi. In plus, asa cum ati aratat si dumneavoastra, si nu este de neglijat in acest caz, un alt interes comun, care este si o obligatie comuna, ar fi sa-i asigurati copilului conditii de crestere si educare, astfel incat sa-i fie cat mai bine. Este adevarat ca uneori, coplesiti de problemele vietii, parintii mai uita ca acesta este cel mai important lucru, dar cu siguranta in sufletul nostru nu uitam ca suntem parinti. De aceea, eu cred ca puteti sa gasiti o solutie care sa fie mai cu seama in avantajul copilului dumneavoastra.
Medierea este o posibilitate si eu cred ca merita sa incercati, informati-va cum va poate ajuta, cereti o consultatie unui mediator pentru a afla mai multe, fiindca eu nu cunosc detaliile situatiei dumneavoastra, iar acestea sunt foarte importante, aceasta faza este gratuita.
Si fiindca spuneati ca sunteti intr-o situatie financiara delicata, va amintesc ca, puteti beneficia de ajutor public judiciar potrivit OUG 51/2008.
Sa auzim doar de bine! :)
Buna ziua ,
am revenit cu date noi, poate imi mai dati un sfat. Situatia care am povestit-o mai inainte a ramas neschimbata , doar ca am gasit sa fac un schimb de apartament cu o garsoniera mica la un parter ,adica eu sa raman cu garsoniera si el cu restul de bani, numai ca fostul sot ar fi trebuit sa cedeze vreo 50mil din partea lui ca sa reusim sa ne mutam eu si fata plus actele care costau si astea bani si nu a vrut asa , el cere o suma fixa de 500mil ceea ce nu se poate.
Intre timp mi-am gasit de lucru in Germania si ar trebui sa plec luna asta deoarece venitul meu in acest moment este zero si nu mai rezist fara nimic,
Intrebarea este ce se poate intampla in lipsa mea ? daca fostul sot redeschide procesul . Eu voi lipsi de nevoie iar de apartament se va ocupa fata .
Este posibil ca in lipsa mea sa vina un executor sa sparga usa ? sau un evaluator ? Din cauza asta sunt total blocata , nici nu pot sa vand , ca efectiv nimeni nu cumpara in Vaslui acum apartamente , nu stiu cat va mai dura , si nu stiu daca fac bine sa plec la munca pt ca sunt disperata.
Am gasit sa fac un schimb de apartament cu o garsoniera mai ieftina la un parter. Diferenta ar trebui sa i-o dau lui . Nu vrea nici asa pt ca i se pare ca eu raman cu prea mult vrea 500mil net . Oricum nu am facut nimic nici cu asta . In concluzie acest apartament nu se poate vinde pt ca in Vaslui nu se cumpara nimic acum , probabil o sa mai dureze si eu nu mai pot astepta nici o zi pt ca venitul meu este zero acum si trebuie sa plec de urgenta sa muncesc in alta tara .
Vreau sa stiu daca este posibil ca in lipsa mea daca redeschide procesul poate sa se puna in aplicare o executare silita . Deocamdata aici mai locuieste si fata , stiu ca legea nu include copiii in dezbatere.
Deci , ce se poate intampla daca plec , eu am facut tot posibilul ca sa vand si nu se poate . A mai trimis si el cumparatori sa vada casa , lumea vine se uita si pleaca . De la agentia la care l-am inscris au fost peste 15 persoane intr-un an si am tot scazut pretul cu toate ca apartamenbtul este in cea mai buna si scumpa zona a orasului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj Gabrielakim Gabrielakim Bună seara! Am divorţat de soţul meu, iar după 7 luni ne-am împăcat, dar nu ne-am căsătorit legal, trăim ţn concubinaj. În urma acestei ... (vezi toată discuția)
Sot decedat, succesiune între copiii lui și sotie herminageorgiana herminageorgiana Buna ziua, sotul mamei mele a murit, aveau impreuna un apartament pt care acum există în curs proces de succesiune (între mama si copiii lui din prima ... (vezi toată discuția)
Credit ipotecar elenacarmen elenacarmen buna ziua....am un credit ipotecar pe numele fostului sot si sunt si eu trecuta in dosar..garsoniera ipotecata este dobantita de mine in urma tranzactie ...voi ... (vezi toată discuția)