avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1182 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... De cate zile de concediu medical pot beneficia?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

De cate zile de concediu medical pot beneficia?

Buna ziua!
As dori sa stiu, cate zile de concediu medical/an, am dreptul sa iau pentru copilul de 2ani si 4 luni. Si de la implinirea varstei de 3 ani, tot atatea zile, pot lua? As dori daca se poate sa-mi spuneti si legea care se aplica.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 14:35, 22 Iulie 2011
In cf. cu prevederile art.29,din OUG 158/2005:

ART. 29

lDurata de acordare a indemnizaţiei prevăzute la art. 27 alin. (1) este de maximum 45 de zile calendaristice pe an pentru un copil, cu excepţia situaţiilor în care copilul este diagnosticat cu boli infectocontagioase, neoplazii, este imobilizat în aparat gipsat, este supus unor intervenţii chirurgicale; durata concediului medical în aceste cazuri va fi stabilită de
medicul curant, iar după d asigurărilor sociale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

La cate zile de concediu medical pentru ingrijirea copilului pana in 7 ani am dreptul in 12 luni? mos_gerila2004 mos_gerila2004 as vrea sa stiu pt ca legile sunt total abramburite, cate zile de CM pt ingrijire copil am voie intr-un an si cum si cine le poate acorda. (vezi toată discuția)
Concediu medical pentru ingrijire copil bolnav danamatea danamatea buna ziua! va rog sa-mi spuneti daca informatiile mele referitor la concediul medical pt copil sunt corecte: 1-se acorda pana la implinirea de catre copil a ... (vezi toată discuția)
Concediu medical pentru copil cu handicap elennna elennna Buna. Daca am un copilas incadrat in handicap grav de cate zile de concediu anual pt ingrijirea lui pot beneficia? acestea se acorda separat de concediul meu ... (vezi toată discuția)