avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 173 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Respingere decizie de pensionare. Ajutor va rog!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Respingere decizie de pensionare. Ajutor va rog!

Buna ziua. O cunostinta de-a mea in varsta de 60 de ani a fost executor judecatoresc timp de 33 de ani. In luna mai a anului curent a depus cerere de acordare a pensiei de serviciu, insa aceasta a fost respinsa pentru motivul ca "executorii judecatoresti pot beneficia de pensie de serviciu potrivit prev.art.68, alin.6 din Lg.567/2004 modificata prin OUG 100/2007, NUMAI DACA au fost pensionati ANTERIOR intrarii in vigoare a Lg.188/2000, conform art.68/1 alin 2 din OUG 100/2007." Acum vrea sa faca contestatie la aceasta decizie, insa nu stiu ce motive ar putea invoca. Nu exista o alta interpretare a acestei chestiuni? Pur si simplu, nu are dreptul la pensie de serviciu? Exista un regim diferentiat pentru cei care se pensioneaza anterior lg.188/2000? Mltumesc mult.
Cel mai recent răspuns: vladuadi , utilizator 13:28, 9 August 2008
Art. 68/1 alin. 2 arata ca de prevederile art. 68 alin. (1), (2) şi (4)-(13) beneficiază la împlinirea vârstei de 60 de ani şi executorii judecătoreşti, pensionaţi anterior intrării în vigoare a Legii nr. 188/2000, cu modificările şi completările ulterioare, cu o vechime în funcţie de cel puţin 20 de ani.
Prin folosirea acestei conjunctii .,,si" nu se paote intelege ca si executorii judecatoresti care se pensioneaza ulterior nu ar avea dreptul la pensie de serviciu, deoarece art. 68 alin. 2 prevede ca de pensia de serviciu prevăzută la alin. (1) beneficiază, la împlinirea vârstei de 60 de ani, şi personalul auxiliar de specialitate cu o vechime în specialitate între 20 şi 25 de ani, în acest caz cuantumul pensiei fiind micşorat cu 1% din baza de calcul prevăzută la alin. (1) pentru fiecare an care lipseşte din vechimea în specialitate integrală.
Deci important este de stabilit vechimea in specialitate anterior intrarii in vigoare a legii 188/2000.
:bow: Multumesc foarte mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de serviciu (justitie) Adelaida27 Adelaida27 Pot beneficia de pensia de serviciu in cazul unei vechimi in justitie (personal auxiliar) de 23 de ani, dar fara a iesi la pensie din justitie (din motive ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata mirela_fivi mirela_fivi buna ziua, sunt nascuta in iulie 1957,am 31 de ani de cotizare si am grupa 3 de munca. conform noilor reglementari cand as putea sa ma pensionez? multumesc ... (vezi toată discuția)
Recalcularea pensiei anticipate partiale andra carola andra carola buna seara! pensia anticipata parţial se recalculează la împlinirea vârstei standard prin eliminarea diminuării şi adăugarea anilor de facultate? ªtiu ... (vezi toată discuția)