avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 816 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dosar de cercetare penala
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dosar de cercetare penala

baiatul meu a avut un accident auto , victima fiind un copil de 9 ani cu bicicleta.
in urma expertizei pe care au ceruto s-a constatat ca copilul a fost vinovat. procurorul a dispus scoaterea de sub urmarire penala. Mama partii vatamate a deschis proces impotriva solutie date de procuror. La instanta i-a dat castig de cauza si dosarul s-a intors la procuratura pentru motivul ca in urma primirii rezultatului expertizei -avand avocat angajat - acesta nu era in tara si ea neavand cunostinte juridice nu a putut contesta. Ce mai urmeaza acum la ce ne putem astepta. partea vatamata vrea bani si se asteptau ca in urma expertizei sa fie culpa comuna ca sa ia bani de la asigurator -vor 70000 euro despagubiri. va rog sa ma ajutati cu un raspuns si cu indrumari . nici nu mai stiu ce sa fac si la ce sa ma astept.
Cel mai recent răspuns: titica , utilizator 16:38, 22 Iulie 2011
La ce sa va asteptati? de aceasta data, se vor face obiectiuni la expertiza efectuata, eventual o contraexpertiza, mai apoi, probabil se va ajunge in instanta.
Dvs. va puteti sustine in continuare nevinovatia, caz in care veti fi achitat si parintii copilului nu vor primi nimic de la asigurator, ( in masura in care veti convinge instanta de nevinovatia dvs, desigur!)sau veti fi condamnat pentru vatamare corporala din culpa, de regula, cu suspendare, si veti pierde carnetul de conducere ( dupa 1 an, dati examen si il puteti obtine din nou). Daca se va considera culpa dvs. exclusiva, partea civila va avea dreptul la despagubirea integrala ( stabilita tot de instanta de judecata, indiferent de ce pretentii au parintii victimei) sau la 1/2 sau o alta proportie, stabilita tot de instanta, in baza expertizelor ce se vor efectua, cand se va diminua corespunzator si cuantumul despagubirii.
Ar mai fi si varianta recunoasterii faptei, la primul termen, dar nu cred ca va intereseaza.
Foarte probabil ca se vor formula obiectiuni la expertiza efectuata. Expertul care a efectuat expertiza este obligat sa raspunda la obiectiuni, dar in general concluziile expertizei nu se modifica. Atunci se poate solicita efectuarea unei noi expertize (contraexpertiza) de catre un alt expert. Solicitarea efectuarii unei noi expertize trebuie motivata temeinic. Din aceasta cauza va recomand sa apelati la serviciile unui expert judiciar auto. Acesta poate sa-l desemnati ca expert parte in cazul in care se va dispune efectuarea noii expertize.Angajarea unui expert parte nu este obligatorie, dar este recomandat. Este bine ca expertul la care apelati sa fie din alt judet din motive lesne de inteles pe plan local.
prima expertiza am solicitato noi si am platit . contraexpertiza o facem tot noi sau partea vatamata.
mai am o intrebare daca credeti ca pute-ti sa ma ajutati oare este bine sa fac o plangere si la protectia copilului deoarece copilul are 9 ani si ar fi trebuit supravegheat nu sa circule cu bicicleta pe strazi
interventie moderator

@titica
Va rog sa nu mai postati mesaje consecutive. Nu este regulamentar. Folositi butonul de editare. Va multumesc

Referitor la a doua expertiza. O solicita si o plateste partea care nu este multumita de concluziile primei expertize.

Alte discuții în legătură

Expertiza tehnica auto ujiman ujiman Accident rutier cu victime. M-am constituit parte civila si am formulat plangere penala. A fost intocmita o expertiza judiciara auto care dupa parerea mea nu ... (vezi toată discuția)
Expertiza auto andreya1202 andreya1202 buna ziua, referitor la reluarea expertizei auto, in cazul proceducerii unui accident, cat de mult poate schimba situatia? Mentionez ca sa facut expertiza ... (vezi toată discuția)
Accident rutier - viteza autoturismului, expertize titica titica in cazul unui accident de la locul de impact pana la oprirea masinii s-au masurat 7,7 m . Ce viteza ar putea avea masina. Autoturismul care a fost implicat in ... (vezi toată discuția)