avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... incredintare copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

incredintare copil

suntem necasatoriti,copilul este recunoscut de tata.Intrebarea mea este:care sunt demersurile pe care trebuie sa le fac pt a avea custodia totala a copilului(de 1 an si 4 luni)?Nu ma interteseaza pensia alimentara atat de tare cat ma intereseaza custodia!Trebuie sa-l dau in judecata sau am fot (dez)informata de mai multi avocati ca de comun acord cu tatal copilului,procedura pt incredintare copil se poate face in fata notarului....?!Multumesc!
Incredintarea minorului o dispune instanta de judecata.
Ca orice intelegere, ea poate fi consfintita intr-un inscris in fata notarului public, insa va recomand ca pentru a avea siguranta ca regulile stabilite vor fi respectate, va indrum spre instanta de judecata.
actionati-l in judecata pt incredintare copil si plata pensiei.
nu aveti ce cauta la notar. intelegerea la notar nu are puterea unei hotarari fata de terti si nu va e de folos actul incheiat , ca nu tranzactionati un bun.
daca exista intelegere intre parinti privind incredintarea, instanta va lua act de intelegere, va dispune oricum efectuarea unei anchete sociale la domiciliul parintilor, va audia si minorul in camera de consiliu daca acesta a implinit 10 ani si va hot in consecinta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort prin intelegere (din culpa comuna) raluca dragan raluca dragan in cazul divortului prin intelegere (din culpa comuna), se poate pronunta hotararea de divort de la primul termen? daca am cazut de acord asupra custodiei ... (vezi toată discuția)
Custodia copilului abcdefg abcdefg suntem o pereche necasatorita si avem impreuna un copil de 4 ani.in cazul despartirii noastre care sunt drepturile fiecaruia asupra copilului si cui ii va fi ... (vezi toată discuția)
Custodia copilului dupa divort ganya ganya am un baietel de doar 9 ani si 9 luni. pot obtine custodia daca si el doreste acest lucru ? (vezi toată discuția)