avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... liberare conditionate
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

liberare conditionate

cat poate sa stea un om condamnat la 3 ani inchisoarea sub art.215. CP.
consecinte nu este deosebite de grava.
poate se fie eliberat la jumatate din pedeapsa?
si ce cale existe ca se fie eliberat daca a executat un an si 2 luni?
arestarea si fapta pulus definitiva afost in 2004
va multumesc
Cel mai recent răspuns: doberv , utilizator 19:08, 22 Iulie 2011
Codul penal

ART. 59
Liberarea condiţionată
După ce a executat cel puţin două treimi din durata pedepsei în cazul închisorii care nu depăşeşte 10 ani sau cel puţin trei pătrimi în cazul închisorii mai mari de 10 ani, condamnatul care este stăruitor în muncă, disciplinat şi dă dovezi temeinice de îndreptare, ţinându-se seama şi de antecedentele sale penale, poate fi liberat condiţionat înainte de executarea în întregime a pedepsei.
În calculul fracţiunilor de pedeapsă prevăzute în alin. 1 se ţine seama de partea din durata pedepsei care poate fi considerată, potrivit legii, ca executată pe baza muncii prestate. În acest caz însă, liberarea condiţionată nu poate fi acordată înainte de executarea efectivă a cel puţin jumătate din durata pedepsei când aceasta nu depăşeşte 10 ani şi a cel puţin două treimi când pedeapsa este mai mare de 10 ani.
Când condamnatul execută mai multe pedepse cu închisoare care nu se contopesc, fracţiunile de pedeapsă arătate în alin. 1 se socotesc în raport cu totalul pedepselor.
În aplicarea dispoziţiilor alineatelor precedente se are în vedere durata pedepsei pe care o execută condamnatul.
din 3 ani trebuie sa faca 2 din care se scad zilele considerate ca si executate ca urmare a muncii prestate.
poate fi liberat si dupa executarea a 1 an si 6 luni adica jumatate din pedeapsa dar doar in conditiile art 60 indice 1 c.penal insa sunt sanse foarte mici.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eliberare conditionata r.roxyk r.roxyk la o pedeapsa de 5 ani.....adica 3 ani si 4 luni(la 8 luni anul de penitenciar).......dupa cat timp poate sa fie eliberat conditionat......nu are ... (vezi toată discuția)
Eliberare conditionata - conditii, dupa cat timp maria_87 maria_87 O persoana are de executata 3 ani si 6 luni pentru furt calificat poate sa beneficieze de o eliberare conditionata?(aceea in care ar trebui sa execute 1/3 din ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza perioada de detentie in penitenciar? elenaelenad elenaelenad buna ziua.am si eu o intrebare:sotul meu a fost condamnat la 1 an si 10 luni pentru conducere cu permisul anulat.as vrea sa stiu cam la cat i se poate reduce ... (vezi toată discuția)